Boeken

Vietnam baby!

Ik ben vandaag zo vrolijk, zo vrolijk, zo vrolijk. Ik ben behoorlijk vrolijk, zo vrolijk was ik noooooit! Ja,ja, ik ben happy! Waarom? De vliegtickets naar Vietnam zijn ein-de-lijk geboekt! Er is geen houden meer aan: ik ga naar Vietnam, joepie!

Vriendlief en ik hebben al jaren plannen om te gaan, maar er kwam steeds iets tussen (lees: tot mijn grote ergernis werd de reis steeds uitgesteld/ op de lange baan geschoven). Ondertussen zijn we wel een keer naar Thailand geweest, omdat mijn schoonzusje daar een half jaar zat voor haar studie. Dat was een fantastische reis, en een perfecte eerste kennismaking met Azië. Thailand is namelijk heel toeristisch ingesteld, ze spreken er bijvoorbeeld goed Engels en ze eten niet te pittig of met stokjes. Ideaal dus. Afgezien van een hevige overstroming hier en daar was de reis naar Thailand de perfecte vakantie. Tot nu.

Ook leuk: de voorpret! Bladeren door reisboekjes, ideeen opdoen..heerlijk!
Ook leuk: de voorpret! Bladeren door reisboekjes, ideeen opdoen..heerlijk!

Want nu gaan we naar Vietnam! Drie weken lang. Nog een krappe drie maanden wachten en dan gaan we! Naar het land waar mijn vriend tot zijn twaalfde heeft gewoond. Naar het land waar hij nog nooit is teruggeweest. Naar het land van het authentiekere Azië. Naar het land van het overheerlijke Vietnamese eten (waarvan ik hier in Nederland via mijn schoonmoeder al heel veel voorproefjes heb gehad). Naar het land van de warmte, de zon en de prachtige stranden – ik kan niet wachten om mezelf op een strandbedje in Da Lat, Nha Trang en andere kustplaatsen te vlijen. Naar het land van de Vietnamoorlog, de rijke geschiedenis en de prachtige natuur. Kortom: naar het land van onze volgende idealistische vakantie. Ik kan niet wachten!

Nu hoef ik enkel nog te bedenken: wat moet ik meenemen aan leesvoer die drie weken? HELP! :)

Advertenties

8 gedachten over “Vietnam baby!

    1. Dank je, ik zie er heel erg naar uit :)
      Qua leesvoer heb ik denk ik opties te over! Het zal een lastige keuze worden om te besluiten welke e-boeken thuis blijven, en welke meegaan haha
      Nu scheelt het wel dat ik me heb voorgenomen om meer Nederlandse moderne literatuur te willen lezen, dus op zich kan ik me daar goed op richten :)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s