Boeken

Weekendtip: Schrijvers op tournee

Er zijn weekenden die helemaal volgestampt zitten met feestjes, verjaardagen, things to do en andere vaste verplichtingen, maar er zijn ook weekenden waarbij je niet weet wat je moet doen om de twee vrije dagen te vullen. Dit weekend zijn er zat leuke dingen te doen: Het is namelijk het weekend van Schrijvers op tournee!

De Arbeiderspers en A. W. Bruna uitgevers zijn de grote denkers achter dit landelijke evenement. En er staat heel wat te gebeuren. Op vrijdag 1 november en zaterdag 2 november worden er tours gehouden. Van Leeuwarden tot Breda, in heel veel boekwinkels door Nederland verspreid komen schrijvers per bus aan om boekminnend Nederland te vermaken. Schrijvers als Ilja Leonard Pfeiffer, Charles Lewinsky en Joost Zwagerman komen op verschillende plekken om lezingen te geven, of schrijfworkshops en uiteraard handtekeningen plaatsen. Een kleine greep uit het assortiment:

  • Schrijfworkshop/signeersessie Charles Lewinsky: 1 november in het Stadsdeelkantoor, Bos en Lemmerplein 250 in Amsterdam van 10-16:00 uur. Daar direct op aansluitend is hij voor een signeersessie in De Nieuwe Boekhandel, ook in Amsterdam.
  • Arthur Japin houdt op 1 en 2 november een lezing over De man van je leven in Den Haag en Zwolle.
  • Tessa de Loo vertelt op 2 november over haar nieuwe roman en de gelijknamige film Kenau in het zuiden van het land: Maastricht en Sittard.
  • Deon Meyer is druk op zaterdag 2 november. De thrillerschrijver doet drie plekken aan voor een signeersessie: Bussum, Amersfoort en Hengelo.
  • Joost Zwagerman geeft een kunstcollege. Op 1 november is hij in zowel Heemstede als Schagen te vinden.
  • Ook is er een eenmansvoorsteling over De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween, naar het boek van Jonas Jonasson. Deze is op beide dagen te bewonderen. Op 1 november in Middelburg en Rotterdam, en op 2 november in Hoofddorp en Hengelo.

schrijvers op tournee

Dan zijn er nog schrijversbussen die door het land trekken. Op 1 november trekt bus 1 langs Amersfoort, Baarn en Hoofddorp. Inzittenden: Ilja Leonard Pfeiffer, Danielle Hermans, Tim van der Vliet en Atte Jongstra. Ook op 1 november rijdt bus 2, deze gaat meer naar het Noorden en Oosten van het land, namelijk Groningen, Roden, Zwolle en Hengelo. Inzittenden: Abdelkader Benali, Joke M. Hermsen, Mik Schots, Guus Bauer en Christophe Vekeman. Dan rijdt er nog een bus op 2 november, deze gaat langs Leiden, Rotterdam, Middelburg en Breda. Inzittenden: Danielle Hermans, Christiaan Weijts, Mik Schots, Geert Krimpen en Christine Pannebakker.

Voor ieder wat wils dus! De enige activiteit die in Leeuwarden -mijn thuisstad- wordt gehouden is een wijnworkshop met Ilja Gort. Klinkt leuk, maar die laat ik toch maar aan me voorbijgaan. Wel interessant voor mij om te bezoeken is de schrijversbus nummer 2 op 1 november in Groningen, met onder andere Abdelkader Benali. Of de lezing van Arthur Japin in Zwolle, ook op 1 november om 20:00 uur. De mogelijkheden zijn in ieder geval talrijk.

Gaan jullie ook naar een van de evenementen van Schrijvers op tournee? Ik ben benieuwd! Meer informatie over de tour is trouwens terug te vinden via de Facebook-pagina: facebook.nl/schrijversoptournee In elk geval vast en fijn weekend, ik ben klaar met werken dus ik ga weekend vieren! :)

Advertenties

4 gedachten over “Weekendtip: Schrijvers op tournee

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s