Boeken

Nieuwe NTL’s

Na een heftig weekend was het tijd om weer in mijn ritme te komen. De afgelopen week heb ik dan ook rustig de draad weer opgepakt. Alhoewel rustig…ik heb in vijf dagen tijd vier blogs geschreven. Want van bloggen over boeken, daarvan krijg ik nooit genoeg!

Ik was dan ook erg blij met mijn verse voorraad boeken deze week. Ik kreeg er drie opgestuurd, terwijl ik er maar twee verwachtte. Via 8WEEKLY.nl heb ik een nieuwe recensietitel ontvangen, De nacht van Lolita van Rob Waumans. Daarnaast heb ik niet een maar twee boeken gekregen van uitgeverij Mistral. Via Twitter zag ik een bericht van ze waarin ze verwezen naar een nieuwe roman, Waarvan wij droomden van Julie Otsuka. Ik reageerde hierop door te zeggen dat het boek me erg interessant leek, en kreeg prompt een Direct Message met de vraag mijn adres toe te sturen, zodat ik een recensie-exemplaar kon ontvangen. Helemaal blij opende ik gisteren mijn brievenbus: er lag een pakketje in! Die bevatte naast het boek van Julie Otsuka ook het boek De dag dat ik doodging van Tania Bongers. Wat een leuke verrassing! Hieronder heb ik van elk boek een korte samenvatting geschreven zodat jullie weten wat jullie binnenkort op mijn blog kunnen verwachten aan recensies.

NTLs
Mijn nieuwe NTL’s, plus Spotlight van Joyce Spijker: de recensie hiervan verschijnt begin volgende week op mijn blog!

Rob Waumans – De nacht van Lolita: Luc Franzen werkt aan zijn debuutroman maar kan zijn oude liefde Lou maar niet vergeten. In plaats van te werken aan zijn roman in het cafe met zijn vrienden Meijer en Arthur, moet hij zijn demonen uit het verleden onder ogen komen. Wat is er gebeurt met Lou? En waarom is Luc niet in staat zijn liefde te verklaren? Ik ben heel erg benieuwd naar dit boek. Ik vind het de laatste tijd heerlijk om werk van Nederlandse schrijvers/schrijfsters te lezen dus ik ga hier met veel liefde aan beginnen.

Julie Otsuka – Waarvan wij droomden: Ik blogde er al eens over; mijn liefde voor Aziatische boeken. Dit Japanse boek is daarom ook echt iets voor mij. Het gaat over een groep jonge vrouwen die als picture brides per schip van Japan naar San Fransisco werden gebracht. Ze ontmoetten daar hun mannen, baren hun kinderen en moeten voortaan redden in Amerika. En dan valt Japan Amerika aan op Pearl Harbor. De schrijfstijl van Otsuka wordt omschreven als ‘uniek en poëtisch’ en volgens The Guardian ‘een klein juweel van een boek’. Als dat niet aantrekkelijk klinkt, weet ik het ook niet meer!

Tania Bongers – De dag dat ik doodging: Dit is een waargebeurd verhaal, en die zijn vaak heftig en aangrijpend. Deze ook. Een jonge vrouw, Tania, ontdekt tijdens haar zwangerschap dat ze baarmoederhalskanker heeft. Haar enige overlevingskans volgens de dokters is het aborteren van het kind en de baarmoeder verwijderen om uitzaaiingen te voorkomen. Maar Tania denkt hier heel anders over. Ze wordt een van de eerste vrouwen ter wereld die chemotherapie krijgt tijdens de zwangerschap in een loodzware strijd om het behouden van haar kindje.

Voorlopig heb ik dus weer genoeg te lezen. En dat terwijl ik mijn NTL-stapel nog lang niet had weggewerkt. Het leven van een boekenblogger is fantastisch! Fijn -extra lang- weekend iedereen :)

Advertenties

6 gedachten over “Nieuwe NTL’s

  1. Nou, je maakt me nu alweer nieuwsgierig naar de recensies! Ik heb net afgelopen week een paar boeken gereserveerd bij de bieb waar je onlangs recensies voor heb geplaatst, zoals Waar is Bernadette dus hopelijk komen ze snel binnen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s