Boeken

Bewogen weekje

Het is alweer een paar dagen stil op mijn blog. Niet omdat ik niks uitspook, maar omdat er veel andere dingen voorrang hadden. Het was een leuke, drukke, heftige en vooral veelzijdige week. Wat gebeurde er zoal?

 • Ik ontving mijn eerste via Twitter gewonnen boek, en wat voor eentje! Kalf van Myrthe van der Meer werd mij gesigneerd en wel toegestuurd door uitgeverij The House of Books. Wat een leesfestijn was dat zeg. De recensie staat inmiddels online. En aangezien booksister Sue ook erg benieuwd is naar dit boek, neem ik deze de eerstvolgende keer wanneer de Sisterhood of the Travelling Book Club bijeenkomt voor haar mee.

kalf recensie mac

 • Die eerste bijeenkomst volgt dit jaar nog! We hadden in Utrecht vooralsnog afgesproken midden januari weer te meeten, na de kerstperiode maar nog voor mijn vakantie naar Vietnam, maar dit bleek toch een paar maanden te ver weg te zijn. Eensgezind als we zijn hebben we dan ook afgesproken elkaar in november alweer te treffen: de 23e gaan we naar Amsterdam. Extra leuk: er is die dag weer een editie van Literaturfest, in De Rode Hoed. Als ik zie wie in eerdere edities te gast waren kan ik nu al niet wachten op de editie van de 23e!
 • Ik heb me voor het eerst in tijden weer eens gewaagd aan young adult, te weten de fantasy hoek. Na de film The Mortal Instruments samen met vriendlief te hebben gekeken (zijn oordeel: ‘Tien keer beter dan die suffe Twilight’) vond ik het tijd om eindelijk eens mijn digitale versie van het boek Stad der Beenderen te raadplegen. Wat een leuk geschreven boek! De recensie zet ik denk ik komende week nog online.
 • Maar er was ook genoeg te doen qua werk. Ik werk in het callcenter van de gemeente Leeuwarden en het kan niemand ontgaan zijn dat er een enorme brand gewoed heeft in ons centrum. Hierbij kwam helaas een persoon om het leven, een 24-jarige jongen. Net als iedereen om mij heen heeft deze brand me erg aangegrepen.  Niet alleen heeft ons historische centrum een grote klap gekregen, er is ook iemand overleden en tientallen mensen kunnen langere tijd hun woning of winkelpand niet in. Wat dat betreft was het prachtig om te zien hoe snel en massaal de mensen voor elkaar klaar staan! De hulpactie 058helpt is een groot succes! Zelf heb ik ook vast mijn steentje bijgedragen, door zondag te bellen, bewoners te registreren en getroffenen te informeren over bijeenkomsten en andere belangrijke informatie. Uiteraard zal ik ook contact opnemen met 058helpt, want er is altijd iets wat ik kan missen!

Hebben jullie ook zo’n bewogen week gehad? Of staan er komende week juist bijzondere dingen op de planning? Ik ben benieuwd! :)

Advertenties

9 gedachten over “Bewogen weekje

  1. jaaa ik word helemaal blij van binnen bij het vooruitzicht van mijn vakantie :)
   Ik weet dat het boek in goede handen is, dat is namelijk onderdeel van onze boekenzusters-overeenkomst (is nieuw, maar geldt nu vast) haha

 1. Klinkt als een leuke week. Op de brand na natuurlijk, verschrikkelijk! Mijn weken bestaan de laatste tijd voornamelijk uit schoolwerk haha. Niet heel boeiend.

 2. Inderdaad een zeer bewogen weekje, vooral als je in Leeuwarden woont of werkt en deze ramp van zo dichtbij mee krijgt! Mijn week was vrij rustig, gewoon werken en nog eens werken en weinig tijd voor leuke dingen…

  1. Ik ben deze week echt trots op mijn stad! Hoe we nu voor elkaar klaar staan en de solidariteit die ik overal zie is echt hartverwarmend :)

   Een rustige week is ook weleens fijn :) Wel jammer als je vanwege het werk weinig tijd overhoudt voor leuke dingen. Ziet het er de komende week beter voor je uit?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s