Boeken

Bridget quotes

Jullie hebben het vast al eens meegekregen op mijn blog: Ik HOU van Bridget Jones. Ik vind haar een van de grootste hedendaagse literaire heldinnen. Alle drie de boeken zijn een genot om te lezen. 

Ik heb gisteren de recensie van Mad about the boy online gezet, en ik kon tijdens het lezen niet ophouden met grinniken. Wat een vermaak! Omdat ik ook heus niet de minste ben wil ik graag mijn favoriete Bridget-quotes uit Mad about the boy met jullie delen. Zonder al te veel van het plot weg te geven natuurlijk. Want Bridget, dat is stand up comedy op papier! Geniet mee:

  • 10:10 uur: Ga mijn lichaam volledig transformeren in een slank gespierd wezen met een strakke band spieren rond het middel die de ingewanden binnenhoudt. 10:15 uur: Net zonder erbij na te denken overblijfselen van kinderontbijt in mond geschoven
  • Ik werp mijn vet af als een slang
  • Waarom is het zo ingewikkeld om een lichaam in vorm te houden? Waarom? O,o, kijk mij eens, ik ben een lichaam, ik word onuitstaanbaar vet tenzij je je UITHONGERT en gaat fietsen en door de regen naar belachelijke dure MARTELKAMERS gaat en jezelf in een onwaardige houding wringt, en je mag nooit iets lekkers eten of dronken worden.

Lekker Freudiaans: “Nog steeds geen seks. Ik bedoel sms.”

Over seks gesproken:

Schiet steeds in de lach bij de herinnering aan een bizar gesprekje tijdens de seks gisteravond. ‘O god je bent zo hard’ – ‘Ik ben zo hard omdat ik zo naar je verlang schatje’ – ‘Zo hard’ – ‘Jij maakt me hard’. Ik liet me om een of andere reden helemaal meeslepen en riep terwijl ik naar adem snakte: ‘Jij maakt MIJ hard.’ 

bridget quote

Bridget houdt zich naast haar gewicht ook bezig met de social media. Twitter is haar nieuwste ontdekking:

  • 22:15 uur: Aantal volgers op Twitter: 0. Voel een onaangename sensatie van schaamte en angst. Misschien zitten ze allemaal met elkaar te kletsen en negeren ze mij omdat ik niet populair ben. / 22:16 uur: Misschien hebben ze het zelfs over hoe niet populair ik ben, achter mijn rug.
  • Geen idee hoe ik die foto erop moet krijgen. Ik zie alleen een leeg ei. Ach, dan is het gewoon een foto van mezelf voordat ik was verwekt.
  • 81 kilo; aantal keren gekeken of ik al volgers heb: 87; aantal volgers op Twitter: 0.

De nieuwste datingrule: LET OP! LET OP! Maak die fles wijn niet eens open zonder de telefoon in te pakken in een briefje waarop staat ‘niet sms’en’ en hem op een hoge plank wegleggen

“Niet steeds dezelfde drie outfits dragen maar in plaats daarvan garderobe compact ordenen en modieuze ‘looks’ creëren die gebaseerd zijn op uiterlijk van beroemdheden op vliegveld.”

En natuurlijk, last but not least, een prachtige ode aan Mark Darcy, de liefde van haar leven. In een brief schrijft ze hem het volgende:

“Ik mis je zo vreselijk. Ik hou zo vreselijk veel van je. Ik heb je nodig om me te troosten. (…) En mijn rits dicht te maken. En open…o god, de eerste keer dat je me zoende en ik zei ‘Brave jongens zoenen zo niet’ en dat jij zei ‘zeker weten van wel’.

Hebben jullie Mad about the boy al gelezen? Wat zijn jullie favoriete quotes? :) 

Een gedachte over “Bridget quotes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s