Boeken

I got it!

Ik val maar meteen met de deur in huis: Ladies and gentlemen….I got it! Hij is van mij, helemaal puur en alleen van mij en ik ga me er suf mee genieten dit weekend: Mad about the boy van Helen Fielding!

Vriendin Minke -mede Bridget Jones-fan van het eerste uur- noemt het lezen van haar Engelstalige versie (die ze dus ook al vorig weekend had) een ‘religieuze leeservaring’. Ze gaat er flink de tijd voor nemen, want: “Ik heb er negen jaar op gewacht. Ik wil het boek niet meteen uitlezen. Dagelijks mag ik van mezelf maar een paar bladzijden lezen, en dan moet ‘ie weer dicht.” Ik kan jullie meteen al vertellen: Die zelfbeheersing heb ik dus ab-so-luut niet. Ik wil het boek lezen, zo snel mogelijk!

bridget jones rosie project

Ik heb het boek vandaag gekocht, als eerste in Leeuwarden met een Nederlandstalige versie. Dat weet ik voor 99% zeker. Waarom? Ik ben om 12 uur -in mijn lunchpauze- naar de Polare gegaan, omdat ik weet dat het qua landelijke bezorging bij zo’n grote keten wel goed zit. En ja: het stond inderdaad op de lijst van binnengekomen goederen. Het toeval wilde dat vlak achter ons de leverancier de winkel binnenkwam. Met een verse palet dozen, vol boeken. Vol Mad about the boy. De verkoopster heeft speciaal voor mij een doos geopend en er een vers exemplaar uitgepakt. Ze joeg er zelfs andere klanten mee weg onder het motto ‘Sorry ik moet even in een doos duiken voor een andere klant’. Kijk, van zulk soort service hou ik.

Want nu kan ik ongestoord, heerlijk, intens genieten van het nieuwste Bridget Jones-boek. Het boek waarvan iedereen nu weet dat Bridget weduwe is met twee kinderen en weer probeert haar liefdesleven op te krikken (sorry voor de woordkeuze ;) ). Maar bovenal is het weer een Bridget-avontuur. Met humor, gênante situaties en herkenbare problemen. Ik kan niet wachten met lezen. Het is zowaar jammer dat ik nog in Het Rosie project van Graeme Simsion bezig ben (wat ik ook een ontzettend leuk boek vind)! En dat ik vanavond met vriendlief voor zijn verjaardag naar de schietbaan ga. En dat ik morgenavond met collega’s naar het concert van Gerard Joling ga. Zucht.. Het leven van een boeknerd gaat niet altijd over rozen, maar gelukkig heb ik Bridget! Jeej!

Fijn (lees)weekend iedereen! :)

Advertenties

8 gedachten over “I got it!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s