Must reads

Must reads: Oktober

Elke maand ga ik bijhouden wat er op mijn verlanglijstje staat: mijn must reads. Omdat ik van lijstjes hou, omdat ik van afvinken hou, en gewoon, omdat ik wil delen wat mijn boeksmaak is en wat ik nog in mijn boekenkast wil hebben.

1: Elizabeth Gilbert – Het hart van alle dingen

Uitgeverij: Cargo – Het langverwachte nieuwe boek van Elizabeth Gilbert, auteur van Eten, bidden, beminnen! In deze nieuwe roman neemt ze de lezer op reis door Amsterdam, Peru, Londen, Philedelphia en Tahiti. De hoofdpersoon is Alma Whittaker, die in de Gouden Eeuw leeft en haar tijd ver vooruit is. Alma wordt geboren in een bekende familie van botanisten en groeit op tot een onafhankelijk meisje met een grote honger naar kennis. Het duurt dan ook niet lang voor zij haar eigen onderzoeksproject start. Maar terwijl haar studie haar meetrekt in de mysteries van de evolutie, wijst de man van wie ze houdt haar een tegengestelde richting.

het hart van alle dingen elizabeth gilbert

2: Holly Smale- Geek girl

Uitgeverij: Gottmer Uitgevers Groep – De cover alleen is al genoeg om me te doen watertanden: Wat een fijne uitstraling! Het boek gaat over de nerdy Harriet Manners, die volkomen tevreden is met haar leven als zelfbenoemd geek. Dan verandert haar wereld wanneer ze gecast wordt als model. Ze besluit dat dit haar grote kans is om van haar geeky imago af te komen en stort zich in de chaotische wereld van de mode.

geek girl holly smale

3: Helen Fielding – Mad about the boy

Uitgeverij: Prometheus – De fans – waaronder ik- hebben er lang op moeten wachten, maar nu is het boek er eindelijk: Het derde deel over Bridget Jones! Zowel in het Engels als in de Nederlandse vertaling heet het boek ‘Mad about the boy’. Het is inmiddels 10 jaar geleden sinds The edge of reason eindigde. Hoe het Bridget in al die tijd is vergaan, staat allemaal in Mad about the boy beschreven. Afgelopen zondag werd bekend dat Bridget in het boek weduwe is, het geliefde boekpersonage Mark Darcy is overleden, en dat ze alleen achterblijft met twee kinderen. Vijf jaar na de dood van Darcy probeert ze opnieuw geluk te vinden en ze legt het aan met een jongere man. Hoewel dit plot me niet bijster aantrekt is dit toch een boek dat ik moet lezen, een boek dat in mijn boekenkast thuishoort. Het is immers Bridget!

Bridget Jones Mad about the boy helen fielding

4: Jesus Carrasco – De vlucht

Uitgeverij: J.M. Meulenhoff – In De vlucht wordt beschreven hoe een kleine jongen moet vluchten. Hij vindt een schuilplaats in een olijfboomgaard, maar wanneer hij hoort dat de mannen uit zijn dorp naar hem zoeken, kruipt hij nog verder weg. In zijn vlucht komt hij een oude geitenhoeder tegen, met wie hij een uiterst belangrijke vriendschap sluit. Deze roman wordt tot in de hemel geprezen. Ik hou van Spaanse drama’s, dus ik voorspel dat dit boek mij zeker zal liggen!

de vlucht carrasco

5: Victor Meijer – Snoepreis

Uitgeverij: Meulenhoff Boekerij – Via uitgeverij Meulenhoff Boekerij heb ik een leesexemplaar ontvangen van Victor Meijer’s Snoepreis. Het boek beschrijft de tocht die de 10-jarige Boris met zijn moeder maakt. Volgens zijn moeder is zijn vader een klootzak, onbetrouwbaar, een halve moordenaar en een manipulator. Hij is erop uit zijn moeder in een gekkenhuis te krijgen, zegt zij. Om dit te voorkomen neemt ze Boris mee op reis naar Spanje. Uiteindelijk stort zijn moeder in en kan een confrontatie niet uitblijven.

snoepreis-catalogus-kapitalen.def.indd

6: Arthur Japin – De man van je leven

Uitgeverij: Arbeiderspers – Eindelijk is er weer eens een nieuw boek verschenen van Arthur Japin, toch wel een van mijn favoriete Nederlandse schrijvers. Japin weet altijd op fantastische wijze thema’s als vergiffenis en opoffering in zijn boeken te verwerken, en De man van je leven is hier geen uitzondering op. Hoofdpersoon Tilly is ernstig ziek en op zoek naar een vervangster: een nieuwe liefde voor haar achterblijvende man wanneer zij overlijdt. De vrouw die ze vindt is echter zo perfect, dat haar man haar al had gevonden en al jaren een geheime relatie met haar heeft.

de-man-van-je-leven-arthur-japin-250pixw

7: Lauren Beukes – Stralende meisjes

Uitgeverij: Bezige bij – Hoe vang je een moordenaar die kan tijdreizen? Deze vraag staat centraal in Stralende meisjes, de derde roman van de Zuid-Afrikaanse Beukes. Harper Curtis ontdekt in 1931 een manier om te tijdreizen. Hiervoor moet hij echter wel ‘stralende meisjes’ doden. Deze ‘stralende meisjes’ zijn meisjes die een kracht uitstralen. Kirby is het enige meisje die zijn aanval overleeft, en als ze volwassen is, wil ze de man vinden. Hij heeft namelijk beloofd terug te komen voor haar.. Hoewel dit boek niet erg realistisch is, heeft het wel een briljante invalshoek: een moordenaar die kan tijdreizen. Het vraagstuk ‘hoe pak je zo’n moordenaar’ is interessant genoeg voor mij om dit boek te willen bezitten.

stralende meisjes

10 gedachten over “Must reads: Oktober

  1. Geek Girl heb ik gelezen, erg leuk! Mad About the Boy… Daar ben ik erg nieuwsgierig naar, jammer alleen dat er al zo’n spoiler de wereld in is gebracht. :( En de nieuwe van Arthur Japin ligt al klaar op m’n nachtkastje.

  2. Oeh, Jesus Carrasco staat al lang op mijn lijstje. Helaas nergens nog kunnen vinden voor een mooi prijsje (koopjesjager..).Met welk boek ga je beginnen?

    1. Die wil ik inderdaad ook voor een zacht prijsje op de kop tikken :)
      Ik denk dat ik met Stralende meisjes ga beginnen, die spreekt me zo aan! Petra liet me die zien toen we na onze ontmoeting tijd doodden in de Bruna :)

  3. Ik moet de vorige van Japin nog lezen… heb Een schitterend gebrek nog in de boekenkast staan.

    Het recensie-exemplaar dat we hebben gekregen van Het hart van alle dingen heeft mijn zus meteen ingepikt. Ik had het boek nog niet eens gezien of hij was al weg…!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s