Boeken

Bridget – Mark = Mad about the Boy

De hele wereld -oke vooruit: de boekminnende wereld- heeft erop gewacht. Reikhalzend naar uitgekeken. Het nieuwste boek over Bridget Jones, Mad about the boy. De verwachtingen zijn, net als bijvoorbeeld het vervolg op De duivel draagt Prada, hoog gespannen. Wat is er van Bridget geworden?

Ik schreef al eerder op mijn blog over mijn liefde voor Bridget Jones. Over het fenomeen Bridget Jones, maar ook het nieuwe boek. Hoewel ik een ereader heb, zijn er gewoon boeken die je perse wilt hebben. Mad about the boy is zo’n boek. Die wil ik gewoon tastbaar in bezit hebben. Het nieuws van vandaag schokte me dan ook tot in mijn boekenkern. (Let op: Spoiler alert!) Voor degenen die vandaag al op Nu.nl hebben gekeken is het geen verrassing meer, maar voor hen die als enige internetactiviteit het bezoeken van mijn blog hebben, pas op:

Bridget Jones is niet meer samen met Mark Darcy. Sterker nog: Mark Darcy bestaat niet meer. Hij is overleden. Dood. Ja, je leest het goed: nooit meer mr. Darcy! Het eerste wat ik dacht was: Neeeee, dit moet een grapje zijn! Dit kan niet. Dit kan Helen Fielding toch niet zomaar doen?! Wel dus. The Sunday Times vertelt er uitgebreid over. Bridget en Marc hebben twee kinderen gekregen, Mabel en Billy, maar Mark, de droomman van Bridget en menig lezeres, is niet meer. Vijf jaar na zijn overlijden probeert Bridget het weer op liefdesgebied. Dit keer met een jongere man.

Zo zie ik Bridget het liefst: gelukkig met Mark Darcy (bron: superiorpics.com)
Zo zie ik Bridget het liefst: gelukkig met Mark Darcy (bron: superiorpics.com)

Ik weet werkelijk niet wat ik hiervan moet vinden. Het is eerlijk gezegd nogal een domper. Natuurlijk wil je als trouwe fan liefdesuitdagingen voor Bridget, maar om haar weduwe te maken is best hard. Gelukkig blijven de kleine dingetjes die Bridget zo leuk maken wel hetzelfde: ze is nog steeds geobsedeerd door haar gewicht en telt nog steeds de calorieen. Ze is echte met haar tijd meegegaan en bevindt zich nu op Twitter en moet zich nu ook zorgen maken om haar rimpels.

Wat ik er ook van vind, mijn nieuwsgierigheid is wel extra aangewakkerd. Hoe pakt Fielding zulke zware onderwerpen als weduwe en alleenstaande moeder zijn aan zonder dat het al te zwaar wordt? Ik ben heel erg benieuwd hoe dit uitpakt. Wat denken jullie? Hebben jullie zin in dit nieuwe boek over weduwe Bridget? Was het een onvermijdelijke stap die Helen Fielding moest nemen om het interessant en geloofwaardig te houden of zijn jullie helemaal afgeknapt?

9 gedachten over “Bridget – Mark = Mad about the Boy

  1. Ik vind het wel een beetje een extreme maatregel. Ze konden bijvoorbeeld ook gewoon uit elkaar gaan en elkaar dan de hele tijd weer per ongeluk op stomme momenten tegen het lijf lopen. Dan was het misschien nog grappig geweest ook.

  2. Ik vrees dat het niet anders kon omdat Mark zo perfect was, het zou raar zijn als ze dan toch uit elkaar gaan. Een beetje zoals bij Sex and the City: Carrie en Mr. Big waren aan het einde van de serie perfect samen, maar dan moet het in de film toch weer misgaan en goed komen (net als met Miranda en Steve trouwens). Als de perfecte man dood is, blijft hij perfect.

    1. Daar heb je inderdaad gelijk in. Ik heb ook gepiekerd over hoe het anders had gemoeten, maarja: een blije, gelukkige Bridget is niet ‘interessant’ genoeg om een heel boek mee te vullen.. Maar het voelt gewoon zo drastisch!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s