Boeken

Boeksisters bij elkaar

Gisteren was het dan eindelijk zover: De eerste meeting met de Sisterhood of the Travelling Book Club. We bespraken uiteraard ons eerste boek, 1Q84 van Haruki Murakami, maar misschien nog wel belangrijker was de vraag: Zou het wel klikken?

Het begon voor mij ‘goed’: Ik stond om half 12 bij de verkeerde Starbucks op station Utrecht te wachten. Oeps! Gelukkig had ik de andere leden, Mo, Bianca, Sue, Petra en Isabel, gauw gevonden en kon de dag beginnen. Met zijn zessen wandelden we naar KEEK om te high tea-en. De sfeer was al snel goed: het was gezellig en we kletsten leuk met elkaar. De high tea bij KEEK was heerlijk en uitgebreid. We hebben het boek 1Q84 besproken (algemene mening: Goed boek, positiviteit alom, de recensie volgt!) en ook ander werk van Murakami besproken.

KEEK ziet er geweldig uit, echt een aanrader.
KEEK ziet er geweldig uit, echt een aanrader.

Ook hebben we boeken gekocht, veel boeken! We kwamen namelijk een prachtige boeen in- en verkoopwinkel tegen en een Polare-filiaal dat gaat verhuizen en daarom titels voor 50% aanbood. Ik heb mijn slag geslagen met drie boeken: Lucy Whitehouse – Het huis bij nacht (hier was ik al langere tijd naar op zoek), Karen Joy Fowler – De Jane Austen Leesclub (wat is een toepasselijker boek om te kopen op een dag als gisteren?) en Wanda Bommer – Panorama West. Deze laatste titel werd me aangeraden door clublid Petra. Ik ben hier dus erg benieuwd naar! We sloten de dag tenslotte af met een heerlijk tapas-diner bij Maria’s. Aangezien mijn oog weer eens groter bleek dan mijn maag (bekend fenomeen in huize Heitmeijer) nam ik een deel van mijn hapjes mee in een foodiebag. Dat wordt heerlijk lunchen straks!

boektitels nieuw utrecht

Al met al heeft de ontmoeting van gisteren me geen windeieren gelegd. Het heeft me het volgende opgeleverd:

  • Nieuwe kennissen waarmee ik niet alleen leuk kan kletsen over boeken en andere zaken, maar ook fijn kan winkelen. Wat is er nu fijner dan samen met nog een paar andere boeknerds je slag te slaan in een boekwinkel? We gaven elkaar tips (Petra raadde mij dus Panorama West aan, ik raadde zo’n beetje iedereen Melktanden van Ignacio Martinez De Pison aan, Sue heeft deze gekocht) en vulden ondertussen onze handen met goedkope, goede titels. Niemand die hier vreemd van opkeek: super!
  • Een nieuwe stapel boeken om te verslinden. Ik noemde de titels hierboven al. Mijn NTL-lijstje blijft zich uitbreiden.
  • Een lekkere lunch en een heerlijk volle maag na al het lekkers in Utrecht. KEEK was echt een verrassing. Goede keuze, Sue en Mo! :)

De eerste meeting was echt een groot succes. Het was gezellig, er vielen geen ongemakkelijke stiltes en ik kan oprecht zeggen: de andere dames zijn hartstikke leuke mensen! Ik ben blij dat ik me heb aangemeld voor de Sisterhood of the Travelling Book Club. In januari zien we elkaar weer, in Arnhem dit keer. Ook dat wordt vast een hele fijne bijeenkomst. Nu nog op zoek naar een nieuw boek om te bespreken.

Iemand tips? 

Advertenties

7 gedachten over “Boeksisters bij elkaar

  1. Leuk dat het met de andere dames zo goed klikte! Blijft toch altijd even spannend maar blijkbaar ging dat vanaf het begin direct goed! En ja, boeken bespreken, lekker eten en boeken kopen… is een ideaal dagje uit!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s