Boeken

Ik hou van de herfst!

Officieel begint de herfst pas op 21 september, maar wie naar buiten kijkt kan het niet anders dan eens zijn met mij: de gevoelsmatige herfst is begonnen. En ik hou ervan! 

‘Waarom?!’ hoor ik je denken. Het is toch dat seizoen met die akelige regenbuien, waarin ons land geteisterd wordt door stormwinden en nieuwe koufronten? Ja, dat klopt. Maar dat is slechts een kant van de herfst. En we zijn niet gemaakt van suikerklontjes, of wel? Nee, ik hou van de herfst omdat…..

 • Het weer pantoffelweer is! Wat is er fijner dan na een lange werkdag thuis je voeten te kunnen hullen in warme, fluffige, hippe pantoffels? Vooral die van de Hunkemoller trek ik graag aan, net kleine Uggs. (over Uggs gesproken: die mogen ook weer de kast uit, joepie!)
 • Het weer buiten het perfecte excuus is om je thuis met een dampende kop thee, een fleece-dekentje en een goed boek op de bank te nestelen. Hmmmmm, lekker opkrullen en genieten van de warmte van je thee: bestaat er iets fijners?
 • Het buiten een bonte kleurenverzameling is. Rood, geel, bruin; het kleurenpalet is prachtig. Hoewel het buiten kouder wordt, brengt de natuur nog flink wat warmte aan in het straatbeeld. Ik vind een straat vol vers gevallen blaadjes in verschillende kleuren een genot om naar te kijken.
 • De blaadjes weer van de bomen vallen. Ja, vervelend als je over een stapel platgewalste -en dus gladde- blaadjes moet fietsen, maar des te leuker als je kind bent. Vroeger maakten we in de straat enorme stapels van de bladeren en doken hier vanaf redelijke hoogte in: plezier gegarandeerd! En vergeet niet het stampen in de regenplassen.
 • Het de aankondiging is voor de gezelligste tijd van het jaar: die van de feestdagen. Sint Maarten en Sinterklaas vallen beide officieel in de herfst, dus wat is daar nou niet leuk aan? Bovendien liggen de pepernoten alweer in de winkel, dus voorpret alom!
 • Het de perfecte tijd is om het thuis weer gezellig te maken, in plaats van buiten de gezelligheid te zoeken. Steek kaarsjes aan, stook de kachel op en nestel je samen op de bank: De herfst is een romantische tijd.
 • Het het einde inluidt van de komkommertijd. Dat merk je ook op boekengebied: Manuscripta was een prachtige voorbode voor het nieuwe boekenseizoen, laat nu de nieuwe titels maar verschijnen!

Nog niet overtuigd? Wat te denken van de mildere temperaturen: ideaal om buiten te gaan sporten. De dikke truien en andere nestelkleding mag weer uit de kast. Heerlijk toch? Na een paar maanden warmte ben ik zelf altijd zo zat van korte hemdjes en t-shirts! Dan wil ik juist weer laarsjes aan, en lekkere vesten. In maart begint het bij mij pas weer te kriebelen: dan wil ik weer zomerse kleding aan.

keep-calm-and-love-autumn-32

Het grootste voordeel biedt het weer me: ik kan ongegeneerd en vol in mijn recht op de bank krullen met boeken. Want wie wil er nu naar buiten wanneer het regent, ontweert en stormt? Boeken genoeg! Op mijn leeslijstje staan nog onder ander: Simone van der Vlugt – Aan niemand vertellen, Esther Verhoef – Tegenlicht, Lars Kepler – Slaap en Getuige, Stephen King – Joyland, Maria Genova – Het duivelskind, Harry Bingham –Fiona, Cassandra Clare- Stad van Glas, Bert Wagendorp – Ventoux en nog veel meer! Genoeg leesvoer dus om mij aan huis gekluisterd te houden. Laat de herfst maar komen! :)

En jij? Wat is jouw favoriete seizoen? Vind je de herfst ook zo fijn of juist helemaal niet? En wat staat er nog op jouw leeslijstje?

Advertenties

9 gedachten over “Ik hou van de herfst!

 1. Mijn favoriete seizoen is de zomer. Maar die punten die je noemden laten zeker zien dat de herfst ook zijn leuke punten heeft! Binnen is het dan in ieder geval erg gezellig inderdaad. Ook ziet alles er altijd zo mooi uit in de herfst!

 2. Mits het in de weekenden droog is zodat ik dan lekker naar buiten kan, dan vind ik de herfst prima te doen. Net als jij was ik wel klaar met de zomerkleding en verlangde ik naar mijn vestjes, jasjes en laarzen. Eindelijk weer ‘normaal’ gekleed! En ja, ongegeneerd de hele dag lezen… wat een heerlijkheid! Heb je trouwens 22-11-1963 van Stephen King al gelezen? En Rode sneeuw in december van Simone vd Vlugt? Vond ik ook erg goed allebei!

 3. Heerlijk deze herfst-lijstjes :) Ik houd wel van alle seizoenen maar de herfst en winter zijn toch het fijnst, vooral vanwege de gezelligheid en de fijne leesmomentjes! Op mijn leeslijst staat nog meer dan genoeg, o.a. ook Tegenlicht van Esther Verhoef, maar ook een aantal Engelse boeken zoals A half forgotten song van Katherine Webb en The secret keeper van Kate Morton, en en en… :)

  1. Haha ook nog een flinke lijst dus :) heerlijk he, het besef dat er na het huidige leesboek altijd weer nieuwe voorraad wacht. Zou echt niet weten wat ik zou moeten als ineens blijkt dat ik niet een nieuw boek heb klaarliggen!;-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s