Boeken

Team Sony

Na lang dubben, piekeren, marktonderzoek verrichten, malen en denken heb ik dan eindelijk mijn keuze gemaakt: Ik heb mijn eerste e-reader in huis. En hij is mooi. Heel mooi.

Allereerst wil ik iedereen die me tips heeft gegeven en me op weg heeft geholpen bedanken voor de suggesties en raad. Het heeft me echt geholpen een duidelijke keuze te maken en mijn weg te vinden in al het ereader-geweld. Want de keuze was reuze. Ik heb uiteindelijk gisteren definitief de knoop doorgehakt: Het is de Sony PRS-T2N geworden. In zwarte uitvoering. Bol.com had een prachtige aanbieding, dus gisteren heb ik mijn nieuwe speeltje besteld. Vandaag heb ik ‘m uitgepakt en er meteen mee lopen ‘spelen’ (a.k.a. me wegwijs gemaakt in de materie). Hij ligt echt heerlijk in de hand, is superlicht en werkt lekker vlot. Hij heeft een 6 inch scherm, en ik heb direct mijn lettertype ingesteld en de ereader aangesloten op het Wifi-netwerk thuis. Ik ben er klaar voor!

My precious: mijn allereerste ereader!
My precious: mijn allereerste ereader!

De zoektocht duurde voor mijn gevoel ellendig lang. Waar ik ook keek, overal waren de meningen verdeeld. Kies Kobo, kies Sony, kies Kindle, kies BeBook: het duizelde me op het laatst voor de ogen. Omdat ik niet vies ben van een flinke portie ‘kill your darlings‘ ben ik al snel gaan snijden in het aanbod. Meer dan 120 euro? Weg. Tijdens een bezoekje aan een Libris boekhandel zag ik de Kobo in drie verschillende uitvoeringen tentoongesteld staan. Een gewiekste verkoopster zag mijn belangstelling en dook meteen op me af. Ze vertelde heel enthousiast over de vele mogelijkheden van de Kobo en wat ik er allemaal niet mee kon in vergelijking met zijn concurrenten (dat viel best mee) en hoe leuk en geweldig de Kobo in z’n algemeen al wel niet is. Nu klink ik misschien een beetje cynisch, maar dat is alleen omdat het tijdens haar demonstratie niet heel goed ging.

Ik zag de Kobo haperen, knipperen en traag omschakelen. En dat lag echt niet alleen aan de handelingen van de verkoopster. Bovendien was de Kobo me net ietsje te duur, dus die kon ik van mijn lijstje schrappen. Op internet vond ik vervolgens op verschillende fora een heuse strijd tussen Kindle- en Sonybezitters. Team Kindle zegt: Wij zijn aangesloten bij Amazon, kunnen veel Engelstalige boeken erop zetten en hebben een geweldige service. Team Sony zegt: wij zijn aangesloten bij onder andere Bol.com, kunnen veel Nederlandstalige boeken erop zetten en reppen met geen woord over service :). De reden(en) dat ik voor Sony heb gekozen, is omdat hier online toch wel een sterke voorkeur voor bleek, en ik toch met name Nederlandstalige boeken zal lezen. Bovendien is mijn ervaring met andere Sony-apparatuur (denk: smartphone en camera’s) altijd goed geweest. En niet te vergeten: Bol.com had er een prachtige actie mee.

Team Sony is het dus geworden. Ik heb inmiddels mijn eerste e-book (mijn recensie-exemplaar van Oogcontact van Fergus McNeill die ik van uitgeverij De Fontein heb ontvangen) op mijn ereader ‘gesynchroniseerd’, dus ik kan vanavond meteen met mijn Sony op de bank. Fijn weekend iedereen!

Advertenties

10 gedachten over “Team Sony

 1. Veel plezier ermee! Ik zweer bij de Kobo, niet alleen handig in gebruik maar E-ink een voorwaarde met je reader in de zon cq daglicht te lezen.

  1. Ja dat deel snapte ik eerst ook niet maar Kindle schijnt een samenwerkingscontract te hebben met Amazon, waardoor het supermakkelijk is iets van Amazon op je ereader te zetten. Dat zijn echter wel veelal Engelstalige boeken, omdat Amazon nog geen Nederlandse tak heeft. Sony doet juist goed zaken met Bol.com, met veel Nederlands aanbod.
   Maar je hebt natuurlijk helemaal gelijk: uiteindelijk bepaal je zelf welke ebooks je op je ereader zet, en dat hoeft heus niet van een van deze sites afkomstig te zijn. Dat kan ook op een andere manier.

   Hoe bevalt de Sony jou?

 2. Gefeliciteerd met je eerst e-reader! Ik zweer zelf bij mijn Kobo Touch, maar ben benieuwd hoe jou de Sony bevalt.
  Als ik een tip mag geven: zet wifi alleen aan als je echt online moet zijn (maar dat is niet vaak op een e-reader, ik gebruik het alleen voor de Kobo-shop en bij updates), anders is de batterij echt veel sneller leeg. Zelf vind ik het ook een groot voordeel dat ik op mijn e-reader zo min mogelijk ruis en afleiding heb, echt een verschil met laptop en iPad. Veel leesplezier!

  1. Bedankt voor de tip, ik heb de Wifi direct uitgezet.
   Tot nu toe vind ik het een fijne leeservaring. Het lijkt net een pagina van een echt boek, en inderdaad: geen ruis. Heerlijk! Ik ga er weer lekker voor zitten :)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s