Boeken

Back to business

Aan alle mooie dingen komen (helaas) een eind. Zo ook aan mijn mini-vakantie. Mijn doe-vakantie. Maar het was een fijne vakantie, een hele fijne vakantie. Morgen begint mijn werkleven alweer.

Ik heb echt genoten van mijn vakantie. En zoals het altijd is met leuke dingen: ze vliegen zo om. Voor ik het wist, was het al zondag. Maar ik heb gelukkig wel de meeste dingen kunnen doen die ik van plan was. Zoals langs die andere Kringloopwinkel in mijn stad, op puppy-kraamvisite, een dagje shoppen, een vriendinnendag in Enschede houden en vooral lekker lezen. Ik heb me helemaal aan mijn leeslijstje gehouden.

De driedelige reeks 1Q84 van Harukim Murakami? Helemaal uitgelezen. Ik ben dus helemaal klaar voor de eerste meeting  met mijn mede-boekennerds van de Sisterhood of the travelling book club. Daarnaast had ik De wraak van Prada  van Lauren Weisberger gekocht, het langverwachte vervolg op De duivel draagt Prada. En op mijn leeslijstje van ‘thuisboeken’ stonden nog Het spel van de engel van Carlos Ruiz Zafon en Bestseller babe van Holly McQueen. De recensies hiervan staan inmiddels op mijn blog.

blog off

Maar er waren ook verrassingen. Tijdens mijn dagje shoppen bij onder andere de Primark bijvoorbeeld, vond ik een ideaal bloggers T-shirt. Groen met witte letters: Blog off. Nu zal ik dat natuurlijk nooit doen, maar het is een leuke tekst. En hij zit als gegoten :) En tsja, een boekenverzameling van een zichzelf respecterend boeknerd is natuurlijk nooit compleet. Toen ik gisteren met vriendlief ging shoppen in Groningen, kon ik me gewoonweg niet inhouden in de boekwinkel. Al die boeken die me riepen: “Koop me, koop me”. De een nog mooier dan de ander. Het is dat ik een beperkt budget had, anders had ik zo een mandje vol kunnen laden.

Ik heb het nu bij twee titels gehouden: Sofia draagt altijd zwart van Paolo Cognetti en Norwegian wood van Haruki Murakami. Sofia draagt altijd zwart wordt omschreven als ‘De beste Italiaanse roman van 2012’. Kijk, zulk soort promotieteksten wekken bij mij altijd interesse. Daarnaast ben ik groot fan van de Italiaanse literatuurschrijver Niccolo Ammaniti en heb ik net literatuurschrijfster Francesca Melandri ontdekt. Ik ben dus in Italiaanse sferen. Hopelijk past dit boek daar goed bij. En dan Haruki Murakami. Na het lezen van 1Q84 ben ik gewoon heel nieuwsgierig naar de rest van zijn werk. Norwegian wood schijnt een van zijn betere werken te zijn, dus daar waag ik me graag aan.

doe vakantie aankoopjes

Genoeg te lezen dus weer. En dat is nog niet alles: morgen verschijnt de nieuwste thriller van Mo Hayder: Poppenspel. Na het lezen van Tokyo en Huid ben ik helemaal weg van deze thrillers. Van Tokyo kreeg ik zelfs kippenvel. Ik ben dus erg benieuwd naar deze nieuwste thriller. Kom maar op met dat kippenvel! Maar morgen moet er eerst gewerkt worden. Back to business. En daarna weer lekker veel lezen en bloggen!

P.s: Het enige wat ik heb nagelaten is een grootse zoektocht naar een geschikte e-reader. Dat is naar komende week opgeschoven. To be continued dus..

4 gedachten over “Back to business

  1. Zo te lezen was het zeker een geslaagde vakantie! Dat t-shirt is geweldig! Die boeken heb ik maar even op mijn NTL-lijst gezet, wordt alleen maar langer en langer…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s