Boeken

The Vampire Academy: YA zoals het bedoeld is

Young adult: ik heb over het algemeen niet heel veel op met het genre – geef mij maar romans, thrillers of literatuur, maar soms kun je er gewoon niet omheen: YA kan ook heel gaaf zijn. Met name de boeken van Richelle Mead, The Vampire Academy, zijn geweldig. En laten die volgend jaar nu eindelijk eens verfilmd en wel in de bios verschijnen.

De Vampire Academy dus. Deze zesdelige boekenreeks gaat over de zestienjarige Rose, een Dhampir. Zij is lijfwacht en de beste vriendin van Lissa, een Moroi. Say what? Oke. Een Dhampir is half mens, half vampier. Ze beschermen de Moroi, goede en vooral mooie vampiers. Dan zijn er nog de Strigoi. Oftewel de kwaadaardige vampiers die mensen doden en geen ziel meer hebben. Rose als Dhampir moet Lissa beschermen tegen Strigoi. Ze krijgt les als lijfwacht op de Vampire Academy, van de sexy Dhampir Dimitri Belikov.

Tussen die twee ontvouwt zich natuurlijk een romance van buitenaardse proporties. Het is daarnaast een -hoe opwindend- verboden relatie: een leraar mag niks beginnen met een leerlinge, er is leeftijdsverschil (Dimitri is zeven jaar ouder) en hij mag niet afgeleid van zijn belangrijkste taak: de bescherming van Lissa. Maar wat de boeken vooral zo gaaf maken, is de spanning die erin zit. Vergeet Bella: Dat onhandige, bleue, verlegen meiske van Twilight is niet opgewassen tegen de stoere, eigengereide, bijdehante en sterke Rose. Zij veegt letterlijk de vloer aan met iedereen die haar dwarszit. Ze is echt een fantastisch karakter dat dapper alle gevaren in de wereld aangaat.

The Vampire Academy: een geweldige boekenreeks!
The Vampire Academy: een geweldige boekenreeks!

De boeken spelen zich grotendeels af op de Academy, maar naarmate de reeks vordert, wordt Rose gedwongen de Academy te verlaten. De redenen hierachter zal ik absoluut niet verraden, maar iedereen die de boeken heeft gelezen, weet waar ik het over heb. The Vampire Academy is alles wat Twilight niet is: Het is spannend, verrassend, nietsontziend en bij vlagen huiveringwekkend. De romances zijn realistisch, stomend verleidelijk en sexy.

Ik ben dus groot fan van de Academy-reeks, dat moge duidelijk zijn. En nu heeft mij goed nieuws bereikt over de serie: Deze is namelijk verfilmd. Ik wist dat hier plannen voor waren, maar de eerste film is al zo goed als klaar. In 2014 zal deel 1, tevens The Vampire Academy getiteld, in de bios verschijnen. Perfect getimed op 12 februari. Op Valentijnsdag 2014 zullen de bioscopen dus vol zitten met overenthousiaste meiden en verveelde vriendjes die er toch achter zullen komen dat deze filmreeks ze veel meer te bieden heeft dan andere vampierenfilms – Blade daargelaten, maar daar willen wij vrouwen weer niet heen. Ik kan in elk geval niet wachten op de verfilming. Ik heb de acteurs en actrices al gezien die de hoofdrollen gaan spelen (zie ook IMDB.com voor de cast) en tot nu toe valt het me niks niet tegen. Is het al bijna Valentijnsdag 2014?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s