Boeken

De tweede ronde!

Er was wind tegen, er was een barre fietstocht, er was verhoging van de lichaamstemperatuur, er was zweet in oksels en uiteindelijk was er vooral opluchting: Aan de rand van de stad heb ik de Estafette Kringloopwinkel bezocht. De Hel van ’63 was er niks bij.

Ik was namelijk een klein beetje gedesoriënteerd en heb drie onnodige rondjes om gefietst voordat ik het pand eindelijk had gevonden. Totaal verhit en enigszins ontdaan kwam ik dus aan bij de Kringloop. Nu mocht de voorraad boeken ook wel heel mooi zijn, wilden ze mij daar nog tevreden weg krijgen! Ik verwachtte bij binnenkomst begroet te worden door een gezellige papegaai, maar die wens kwam helaas niet uit. In plaats daarvan kwam ik in een schone, nette, overzichtelijke en vooral grote winkel binnen. Allerhande spulletjes stonden keurig gecategoriseerd en in kasten en op planken gesorteerd met voldoende loopruimte en zelfs een soort restaurantje met als special ‘Mosterdsoep en cappuchino’.

Dat ziet er toch uitnodigend uit?
Dat ziet er toch uitnodigend uit?
Boeken, boeken en nog eens boeken!
Boeken, boeken en nog eens boeken!

Wat een verademing! En wat een verschil met de vorige Kringloopwinkel die ik bezocht. Geen banken en stoelen die het looppad verstopten maar keurige, nette rekken en rijen met koopwaar. En recht voor mijn neus een ware huiskamer vol boeken. Thrillers, Fryske boeken (ja, het blijft Friesland), literatuur, kinder- en jeugdboeken, kookboeken, reisboeken en Engelse boeken: ze stonden allemaal keurig op genre. Handig! Die Friestalige streekromannetjes hoefde ik dus niet onnodig door te spitten, op zoek naar iets degelijks.

Zo'n boekenwand wil ik later ook wel in een eigen bibliotheekkamer.

Ik sloeg de thrillers en Engelse boeken over en begaf me naar het literatuur-gedeelte. En daar werd ik flink op mijn wenken bediend. Het dagboek van Bridget Jones, De aanslag, De vliegeraar en nog meer mooie titels lagen op me te wachten. Leuk, ware het niet dat ik deze titels al heb gelezen/in mijn bezit heb. Verder sneupen dus maar. Gelukkig werd mijn zware fietstocht beloond: Ik heb drie boeken binnen gesleept. Voor belachelijk lage prijzen. Echt, ik kan er niet over uit hoe goedkoop de boeken waren! Backpack van Emily Barr was maar €1,40, De kleine blonde dood van Boudewijn Buch was een luttele €0,70 en De bekoring van Hans Munstermann nam ik mee voor €1,50. Echt ongelofelijk.

Nieuwe koopjes: fijn!
Nieuwe koopjes: fijn!

Gelukkig weet ik nu dat het de moeite waard is en kan ik de Estafette de volgende keer sneller vinden. Ik ga binnenkort weer eens naar de Estafette Kringloopwinkel, maar eerst rustig bijkomen van deze tocht.

2 gedachten over “De tweede ronde!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s