Must reads

Must reads: augustus

Elke maand ga ik bijhouden wat er op mijn verlanglijstje staat: mijn must reads. Omdat ik van lijstjes hou, omdat ik van afvinken hou, en gewoon, omdat ik wil delen wat mijn boeksmaak is en wat ik nog in mijn boekenkast wil hebben.

Augustus is een zomermaand, en daarom heb ik me dit keer gericht op iets luchtiger leesvoer. Romans in plaats van zware lectuur. Een thriller of meeslepend verhaal in plaats van hersenkrakers. Kortom: boeken waarmee je heerlijk in de zomerzon kan zitten. 

1: Holly McQueen – Bestseller babe

Dit lijkt mij een geweldige chicklit. Het gaat over de wonderlijke Isabel Bookbinder, die dolgraag een boek wil uitbrengen, maar daarvoor weinig onderneemt. In plaats daarvan dagdroomt ze er lustig op los, want dat boek: dat komt wel! Wanneer ze literair agent Joe Madison ontmoet, lijkt er schot in de zaak te komen maar dan veroorzaakt ze per ongeluk een enorme blunder met verstrekkende gevolgen.. Deze roman lijkt me geweldig omdat ook ik heus droom over het uitgeven van een bestseller. Maar net als bij mij blijft dat vooral bij dagdromen. Ik ben dan ook heel erg benieuwd naar hoe dit boek is opgeschreven, en wat voor type Isabel is.

bestseller babe

2: Matthew Quick – Maak me gek!

Dit boek is verfilmd als Silver Linings Playbook. Deze romcom met Bradley Cooper en Jennifer Lawrence kreeg lovende kritieken en Oscar-nominaties. Jennifer won uiteindelijk zelfs de Oscar voor beste actrice. Maar het boek was er, zoals zo vaak, eerder dan de film. Aangezien ik de film nog niet gezien heb maar wel wíl zien, is het voor mij dus de hoogste tijd om dit boek erbij te pakken. Het boek gaat over de bipolaire man Pat, die net uit een inrichting is ontslagen. Hij probeert zijn leven weer op de rails te krijgen maar komt dan Tiffany tegen, een jonge vrouw met haar eigen problemen. Zij gooit zijn leven opnieuw overhoop.

maak me gek

3: Guillaume Musso – Bericht uit Parijs

In dit boek worden twee mobieltjes verwisseld. Die van een bloemist uit Parijs, en van een restaurateur uit San Fransisco. Na een botsing op een vliegveld eindigen ze met elkaars telefoon. Voor de fout ontdekt wordt, zit de Atlantische Oceaan echter al tussen hen in. Wanneer ze in elkaars telefoon kijken, komen ze tot de ontdekking dat hun levens met elkaar verbonden zijn door een groot geheim. Aangezien ik zelf net uit Parijs kom, heb ik veel zin om dit boek te lezen. Ik verwacht een romantisch, spannend verhaal die  mij deels door Parijs zal voeren.

bericht uit parijs

4: Maria Semple – Waar is Bernadette?

Kortgezegd gaat dit boek over de verdwijning van Bernadette en de zoektocht die haar dochter Bee op touw zet om haar moeder terug te vinden. Het boek heeft een fantastische cover – ik durf te zeggen: een van de mooiste van 2013- en heeft wekenlang bovenaan gestaan in de New York Bestsellers lijst. Wie ik er ook over hoor, welke berichten ik er ook over lees: iedereen is lyrisch over dit boek. Dit wordt na 1q84 dan ook het eerstvolgende boek op mijn leeslijst!

waar is bernadette

5: Linda van Rijn – Blue Curacao

Deze literaire thriller staat al de hele zomer in de top 10 van bestverkochte boeken. Tijd dus om met dit boek kennis te maken. Het boek draait om de zoektocht naar de waarheid omtrent de verdwijning van Hannah’s man Koen. Ze zijn op huwelijksreis wanneer hij verdwijnt tijdens het snorkelen. Omdat de plaatselijke politie niet snel genoeg werkt, begint Hannah haar eigen onderzoek. Ze komt erachter dat ze Koen misschien toch niet zo goed kende als ze dacht.

blue curacao

6: Petra Kruijt – De mannenmaker

Alleen van de titel raak ik al enthousiast: een mannenmaker, wat moet ik me daar bij voorstellen? “Een stylist voor hopeloze gevallen”, prijkt er trots op de cover. De mannenmaker in dit boek heeft elke half jaar een nieuw ‘project’, een nieuwe man die ze opknapt zodat ze een gewild exemplaar worden voor andere vrouwen. Het is in twintig gevallen al gelukt. Maar dan lijkt de vijver leeg te raken. En wil ze niet zelf ook eens een perfecte man? Ik ben heel erg benieuwd naar het antwoord hierop. Dit boek staat er echt niet alleen op omdat Petra lid is van de leesclub Sisterhood of the traveling book club, ik ben hier oprecht erg nieuwsgierig naar!

de mannenmaker

7: Sophie Kinsella – Ik krijg je wel!

In deze nieuwste van dé chicklit-schrijfster Sophie Kinsella draait het om de zusjes Lottie en Fliss. Lottie wil trouwen, en wel zo snel mogelijk! Haar zus Fliss probeert de boel echter te saboteren. Lottie trouwt natuurlijk wel, met jeugdvriend Ben, even vlug, met wildvreemden als getuigen. Dit boek belooft weer hilarisch, romantisch en vermakelijk te zijn. Lottie lijkt me een chaotische, grappige hoofdpersoon, en de problemen met haar zus lijken me bizar, maar leuk om te lezen. Na al die boeken die ze al geschreven heeft, ben ik bovenal benieuwd of Kinsella het niet eens verleerd is.

ik krijg je wel!

8: James Salter – Alles wat is

Oké, vooruit: toch iets literairs op het lijstje. Als afsluiter. Ik hou ontzettend veel van portretten, en dit past prima in dat straatje. Alles wat is vertelt over het leven van Philip Bowman.  Na de Tweede Wereldoorlog keert hij terug naar Amerika en gaat als redacteur aan de slag in de uitgeverswereld. Hij dompelt zich onder in de feestjes, en het snelle leven dat hierbij komt kijken maar blijft ondertussen zoeken naar de liefde. Na Stoner heb ik een voorliefde gekregen voor portretten van mannen die een gemiddeld leven leiden. Ik hoop dat bij Alles wat is ook te vinden.

alles wat is

 

11 gedachten over “Must reads: augustus

 1. Leuk zo’n lijst! Ik ben normaal niet zo van de chicklits maar Waar is Bernadette lijkt me wel wat dus die zet ik even op mijn eigen lijst! Net als Bericht uit Parijs, verhaal spreekt me wel aan en ja, Parijs is en blijft mijn favoriete stad!

  1. Ik vind ze heerlijk voor een vluchtig leesmoment, even lekker tussendoor. Nergens aan denken, gewoon genieten van een enigszins voorspelbaar maar (bijna) altijd leuk neergepend verhaal. Waar is Bernadette? lijkt mij ook echt het leukst! Maar…eerst 1q84! Ben nu in boek twee bezig dus het schiet al op ;)

 2. Hé, ik zie dit nu pas, wat enorm leuk! ‘Waar is Bernadette’ vond ik ook zeker een aanrader, heb dat boek met veel plezier gelezen. Het is niet echt een chicklit trouwens!

   1. Het is alweer even geleden dat ik dit boek las, maar ik heb er ook echt van genoten. Ik vind het zo leuk als een boek een avontuur is, zoals dit. En de hoofdpersonages excentrieke types (wat Bernadette echt heel erg is) die door velen niet begrepen worden, maar dat je zelf wel helemaal mee kunt gaan.

    Haha, dit alles klinkt zo vaag! Waarschijnlijk begrijp je dat alleen als je het boek hebt gelezen!

   2. Haha ik begrijp je volkomen. Ik vond Bernadette een fantastisch karakter; hoe ze afrekende met de schoolmoeders, hoe ze balanceert tussen waanzin en genialiteit.. En dan de vertelwijze: even wennen maar briljant!
    Dit was echt een van mijn favoriete boeken dit jaar, echt zo’n boek waarvan je wil dat je het opnieuw kunt lezen zonder de uitkomst te weten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s