Boeken

Sisterhood of the traveling book club

Boekenclubs, die zijn toch voor stoffige, oudere dames die onder het genot van een zelfgebakken worteltaart en een kannetje thee keuvelen over boeken? Dankzij Hollywood-films is dat zo’n beetje het beeld dat ik van boeken-/ leesclubs heb gekregen.

Lekker keuvelen over pas gelezen boeken met mede-boeknerds: hoe heerlijk klinkt dat?! Ik was alleen nog geen boekenclub tegengekomen die bij mijn leeftijd (grutjes, wat klinkt dat jong) past. Ik hoef niet met een stel vijftigjarige vrouwen om tafel te zitten om streekromannetjes te bespreken. Ik weet het, ik generaliseer nu heel erg, maar wederom: het Hollywood-beeld. Ik hoef geen club waarbij de echtgenoot van een van de vrouwen vakkundig het huis uit gewerkt wordt, omdat er belangrijke boekbesprekingen op de agenda staan. Met Meryl Streep-achtige types rondom de koffietafel.

Gelukkig is aan al dat ge-generaliseer nu een eind gekomen. Ik heb mijn boekenclub gevonden. Op Twitter kwam ik een oproep tegen: Gezocht! Leden voor de nieuwe boekenclub Sisterhood of the traveling book club’. Of iets in die strekking. Ik was in elk geval direct geintersseerd: wat een leuke naam! Toen ik las dat het voor boeknerds tussen de 25 en 40 jaar was, en dat het de bedoeling was niet alleen boeken te bespreken maar ook leuke dingen te ondernemen met elkaar, was ik verkocht.

boekenclub

Inmiddels is de eerste meeting gepland. We gaan eind september met zijn allen naar Utrecht: koffiedrinken, kennismaken, natuurlijk ons eerste boek bespreken en –als het klikt- andere leuke vrouwendingen zoals winkelen en uit eten. De leden van de leesclub zijn: Sue, Monique, Petra, Bianca, Isabel en Marije. Sue en Mo zijn de oprichtsters, Petra, Bianca, Isabel, Marije en ik de enthousiaste nieuwe leden.

Zo’n eerste meeting kan natuurlijk niet zonder een boekbespreking, en voor onze eerste bijeenkomst hebben we een geweldig boek gekozen: 1q84 van de Japanse bestseller Haruki Murakami. Deze Japanse bestsel-auteur heeft als eer ons spit af te bijten. Ik ben er inmiddels al in begonnen, en ben zo enthousiast dat ik boek twee ook maar vast heb aangeschaft. Wat de anderen vinden, zal eind september blijken. Ik kan in elk geval niet wachten!

 

Advertenties

14 gedachten over “Sisterhood of the traveling book club

  1. Leuk idee zo’n rondtrekkende boekenclub die naast boeken bespreken ook leuke dingen wil ondernemen! Ben benieuwd naar het verslag van jullie eerste meeting én natuurlijk van het boek zelf!

  2. Wat een leuke eerste blog Tessa! Ik heb er ook heel veel zin in en ga ook snel in 1q84 beginnen. Het klinkt in ieder geval al veelbelovend!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s