Boeken

Schrijvers ABC’tje

Ik hou van lijstjes. Om dingen te kunnen afvinken, om dingen overzichtelijk te maken: ik en lijstjes – goede combinatie. Voor deze blog heb ik een wel heel leuk lijstje gemaakt, namelijk: mijn eigen, persoonlijke Schrijvers ABC’tje.

Wat moeten jullie je hierbij voorstellen? Het is -uiteraard- een alfabetische volgorde van schrijvers. Maar niet zomaar schrijvers, nee, schrijvers waar ik ‘iets mee heb’, die ik goed vind, die mijn favoriet zijn, die boeken hebben geschreven die ik nog heeel graag wil lezen. Zulke schrijvers zijn het. Het is een reflectie van mezelf, verstopt in een lijstje, als het ware. Want aan de hand van dit lijstje komt natuurlijk ook mijn auteur- en dus leesvoorkeur naar voren.

Ik heb mijn lijstje geschreven nadat ik het idee had zien langskomen bij Bookriot.com. Eerlijk gestolen dus. De truc is om het lijstje compleet te maken. Dat lijkt simpel, maar is dat allerminst. Wie kan me bijvoorbeeld nu – uit het blote hoofd- drie schrijvers noemen wiens naam begint met een Q? Precies. Ook de U, X en Y bleken lastige letters te zijn. Bij andere letters had ik juist direct inspiratie, en soms was het hard denken welke schrijver ik nou het liefst op een letter had, omdat er meerdere opties zijn.

schrijvers

 

Al met al ben ik tevreden met het resultaat, en ik ben erg benieuwd wat jullie van mijn lijstje vinden. Missen jullie namen? Zijn enkele van mijn namen misplaatst/obegrijpelijk? Of zijn jullie het juist eens met mijn keuzes? Ik hoor het graag :)

 • A: Niccolo Ammaniti
 • B: Emily Bronte
 • C: Suzanne Collins
 • D: Roald Dahl
 • E: E.L. James
 • F: Helen Fielding
 • G: Arthur Golden
 • H: Khaled Hosseini
 • I: John Irving
 • J: Arthur Japin
 • K: Sophie Kinsella
 • L: Stieg Larsson
 • M: Jojo Moyes
 • N: David Nicholls
 • O: Jussi Adler-Olsen
 • P: Orhan Parmuk
 • Q: Matthew Quick
 • R: J.K. Rowling
 • S: Karin Slaughter
 • T: Jan Terlouw
 • U: Lisa Unger
 • V: Simone van der Vlugt
 • W: Tommy Wieringa
 • X: Gao Xingjian
 • Y: Javier Yanes
 • Z: Carlos Ruiz Zafon

Heb jij ook een Schrijvers ABC’tje? Ik ben benieuwd welke schrijvers jouw ABC’tje halen!

3 gedachten over “Schrijvers ABC’tje

 1. zelf heb ik geen abctje maar mijn favoriete schrijver is en blijft zeker stephen king dit is de schuld van mijn man hahaha die had me een boek van hem in handen gedrukt en in een adem uitgelezen.en ja de boeken van j.k. rowling

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s