Boeken

Mad about the boy onthuld

Nog een paar maanden wachten en dan is het zover: Eindelijk verschijnt de nieuwe roman over Bridget Jones: Mad about the boy van Helen Fielding. Om de in spanning afwachtende fans koest te houden, is vorige week de cover onthuld.

Via Facebook kreeg ik een link toegestuurd van een vriendin. Op de fanpagina van Bridget Jones stond een link die gedeeld kon worden met anderen. Hoe meer er gedeeld werd, hoe sneller de cover onthuld zou worden. In plaats van een zandlopertje was het plaatje in de link een wijnfles, die steeds leger raakte naarmate de link werd gedeeld onder Bridget Jones-fans. Hoe toepasselijk!

Na anderhalve dag was de fles leeg, zelfs Bridget Jones zelf had het niet beter kunnen doen! En hier is ‘ie dan, de cover van het nieuwste boek over gekke, malle Bridget:

Tadaaa! De cover van de nog te verschijnen nieuwe roman over Bridget Jones.
Tadaaa! De cover van de nog te verschijnen nieuwe roman over Bridget Jones.

Op de Facebook-pagina is zelfs een fragment te lezen uit Mad about the boy, in typisch Bridget Jones-taalgebruik. Heerlijk! Lees mee:

“11:27 p.m. Just press d SEND. Iss fineisn’t it? You see, this is the trouble with the modern world. If it was the days of letter-writing, I would never even have started to find his adress, a pen, a piece of paper, an envelope, a stamp, and gone outside at 11:30p.m. to find a postbox. A text is gone at the brush of a fingertip, like a nuclear bomb or exocet missile. DATING RULE NO.1: DO NOT TEXT WHEN DRUNK.” 

In het nieuwe boek, dat in oktober in Engeland verschijnt, is Bridget ouder en vooral moderner. Het verhaal speelt zich af in hedendaags Londen. Ze schrijft nog steeds in haar dagboek (gelukkig maar!) maar smst nu ook en heeft Social Media ontdekt. Ik kan niet wachten om me weer onder te dompelen in de wereld van Bridget en haar liefdesperikelen! Zal Daniel weer terug zijn? En hoe zit het met mr. Darcy? Is ze een beetje leuk oud geworden of verbitterd? (Dat laatste kan ik me niet voorstellen) Op de cover liggen niet alleen hakschoenen onder de kruk, maar ook kinderspeelgoed: Heeft Bridget kinderen gekregen?! En wie is de ‘boy’ waar Bridget ogenschijnlijk ‘mad about’ is?

Ik heb ontzettend veel zin in de Britse humor, de onhandigheid en de dieetproblemen van dit personage, dat werkelijk mijn hart heeft gestolen. Was het maar vast oktober..!

2 gedachten over “Mad about the boy onthuld

    1. Ja hè? Dit is echt zo’n fijn boek om naar uit te kijken. Twijfel of ik ‘m in het Engels wil lezen of ga wachten op de Nederlandse versie. Het is natuuurlijk ook een ideaal kerstkadootje ;)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s