Boeken

Terug van weggeweest

Ah, eindelijk! Weer Hollandse bodem onder mijn voeten. Hoe mooi het ook altijd is op vakantie, ik ben toch altijd reuze blij weer terug te zijn in eigen land.

Het was een prachtig weekend. Parijs was warm, broeierig, benauwd, bijna tropisch, vertrouwd en heerlijk chaotisch. Ondanks het feit dat dit voor zowel mij als vriendlief de vierde keer was dat we afreisden naar deze prachtige stad, bleven we maar foto’s maken. Van de Sacre Coeur, de Eiffeltoren, de Notre Dame en de Champs-Elysées. Parijs blijft altijd boeien. En hoewel we alle toeristische trekpleisters al eens (lees: al heel vaak) hebben bezocht, werden we er toch als een magneet naar toe gezogen. Mijn camera staat dus vol met 500+ toeristische kiekjes. En daar ben ik maar wat trots op!

Nieuw voor mij dit keer waren de uitstapjes naar Chinatown -dat heb je met een Aziatische vriend- en natuurlijk Shakespeare and Company. Chinatown was ontzettend leuk, maar Shakespeare and Company was toch wel een écht hoogtepunt. Morgen, wanneer ik iets meer energie heb, zal ik een blogpost plaatsen over mijn belevenissen in dé boekwinkel van Parijs, maar voor nu volsta ik door te zeggen dat het een wonderlijke, mooie, ouderwets ingerichte en volgepropte winkel is waar je ‘u’ tegen zegt! Ik ben echt superblij dat ik hier ben geweest.

image

En ik ben natuurlijk niet met lege handen vertrokken. Wie iets koopt bij Shakespeare and Company krijgt mooie stempels in de aangeschafte boeken, dus die móest ik natuurlijk hebben. Het was sowieso ondenkbaar dat ik deze supermooie boekhandel zou verlaten zonder aankoop, maar het vooruitzicht van exclusieve stempels ter herinnering maakte een koopje helemáál onweerstaanbaar. Ik heb The Cuckoo’s Calling van Robert Galbraith -a.k.a. J.K. Rowling- en The Case-book of Sherlock Holmes van Sir Arthur Conan Doyle gehaald. Een nieuw en een oud boek dus. Ik ben vooral erg benieuwd naar het boek van J.K. Rowling. Het was totaal onbekend dat zíj dit boek had geschreven en de recensies waren lovend, zo niet jubelend. Ik ben in de Thalys naar huis uiteraard alvast begonnen met lezen, en tot nu toe bevalt het erg goed. Verwacht binnenkort dus de recensie op mijn blog!

image

Daarnaast heb ik ook hard doorgelezen in Crossfireverslaafd aan jou van Sylvia Day. Ook daarvan volgt zeer snel de recensie. Tipje van de sluier: een heerlijk verhaal! Genoeg te doen dus, nu ik weer in Nederland ben, maar eerst: uitrusten en omschakelen. Salut!

8 gedachten over “Terug van weggeweest

  1. Fijn dat je er weer bent! Parijs lijkt mij echt een hele mooie stad. Blijkbaar vinden jullie dat ook, gezien het feit dat jullie er al vaker zijn geweest ;-

    1. Haha absoluut! Ik raak er gewoon niet uitgekeken, alhoewel Londen ook zeker een favoriet blijft :) maar nu ik -eindelijk- Shakespeare and Company heb ontdekt, ga ik er zeker weer eens heen op korte termijn! Echt een aanrader :)

    1. Het was een heerlijk weekend, met fantastisch weer! Shakespeare and Company zit om de hoek bij de Notre Dame, is niet te missen! Absoluut heengaan de volgende keer, het is een belevenis op zich!

  2. Parijs is ook onze favoriete stad, zijn er dan ook al tig keren geweest maar blijven ons er iedere keer weer over verbazen. Deze winkel heb ik wel zien zitten toen we er de laatste keer waren, maar toen was ie nog gesloten i.v.m. ik dacht een lekkage als mijn frans goed genoeg was…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s