Boeken

Vakantiekriebels

De zon brandt flink, de temperaturen bereiken on-Nederlandse hoogtes en de stranden liggen vol bont gekleurde Hollanders. Jaja, het is zomer!

En laat ik nu net vakantie hebben! Ik heb dus alle tijd om heerlijk van het zonnetje te genieten en bij te lezen. De enorme stapel boeken die mijn huis vullen, kan ik nu eindelijk afvinken. Gisteren hield ik een heuse stranddag: samen met vriendlief en een paar vriendinnen languit op het lokale strand, inclusief beachballen, zwemmen, ijsjes eten en ‘a avonds met elkaar uit eten want koken met die hitte, dat nooit! Ik was van plan lekker te lezen op het strand, maar hoewel ik een mooi boek van Mark Billingham had meegenomen, is er niks meer van gekomen.

Het enige waar ik aan dacht was: hoe lang moet ik hier op mijn handdoek liggen voor er weer iemand is die met me mee het water in wil? Heel boeknerd-waardig, ik weet het! Maar elk voordeel heb z’n nadeel, en vice versa. Ik ben er trots op te melden dat ik me gister iets teveel heb laten gegaan en vijftig tinten rood ben geworden. Vandaag was dus een anti-zon dagje.

’s Ochtends heb ik luierend op de bank doorgebracht, met alsnog het boek van Billingham opengeslagen. Met dit warme weer kon ik het gewoonweg niet opbrengen meer te doen dan af en toe een bladzijde om te slaan en slokjes water te drinken. ’s Middags -na drie uur- ging ik even de stad in: onder andere langs de boekhandel. Mijn buit: Jo Nesbo – Nemesis en Carlos Ruiz Zafon – Het spel van de engel. Want van zinderende zomerboeken heb je als boeknerd immers nooit genoeg!

image

Maar nu heb ik het volgende luxeprobleem: deze twee nieuwe boeken zijn me eigenlijk te dik om mee te nemen naar Parijs komende donderdag. Dus: wie weet er een leuk, niet al te groot maar toch vermakelijk boek om mee te nemen naar Parijs? In de Thalys zal ik genoeg leesmomenten hebben, dus wie een leuke titel voor me weet om mee te nemen, kom er maar door!

Advertenties

6 gedachten over “Vakantiekriebels

 1. Lekkere timing dus! En ja, beide boeken zijn de moeite waard, vooral die van Zafon. Je waant je gewoon in het Barcelona van toen! De boeken die ik lees, zijn allemaal vrij dik dus daar heb je dan weinig aan, vrees ik…

  1. Ik ben inderdaad ook zo’n dikke boeken-fan, niet handig voor een weekendje weg! Ik weet nog niet eens of ik een spannende thriller, een mooie roman of een lekkere weglees-chicklit mee wil nemen :( pfff…nog 3 dagen nadenktijd..

 2. Zie dat het bij jou alweer een tijdje geleden is, maar zelf net terug van een city trip naar Parijs en ben alweer bezig met het boeken van de volgende tickets voor de zomervakantie. Zit er aan te denken om naar Zuid-Frankrijk te reizen. Jij hier al enige ervaring mee?

  Meen dat je nu van vroegboekkorting profiteert via: http://www.goedkoop-treinkaartje.nl/ns-korting-actie/treinreis-naar-zuid-frankrijk-met-de-zon-thalys maar moet even kijken of ik deze impuls actie werkelijk in praktijk ga brengen.

  In ieder geval… de vakantiekriebels zijn er alweer!!

  1. Hoi Eline,
   Wat leuk, je vakantieplannen! Ik ben afgelopen zomer met de trein richting Zuid-Frankrijk gereisd. Samen met mijn familie hadden we een vakantiehuisje in Cazeres, nabij Toulouse, onder Carbonne. We namen de trein tot Montpellier en reisden van daaruit door tot Carcassonne en Carbonne, waar we door mijn broer en zijn vriendin met de auto werden opgehaald en konden meerijden tot Cazeres. Een hele onderneming, maar de streek is er erg fraai. Mooie landschappen, prachtige kastelen, de Cote d’Azur op een dagrit weg. De zonThalys is een ideale optie. Ik weet dat mijn moeder erover denkt de volgende keer de trein tot Marseille te nemen en vanuit Marseille als standplaats per trein andere kustplaatsjes wil verkennen. Iets voor jou?
   Veel vakantievoorpret vast! :-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s