Must reads

Must reads: Erotische fictie

Vijftig tinten grijs: Het is en blijft een fenomeen. Vanuit het niets lezen vrouwen wereldwijd over BDSM, zweepjes, dominante, verleidelijke mannen en alles behalve vanilleseks. Geen zin om deze zomer alsnog met Anastacia en Christian Grey op het strand te moeten liggen? Er bestaat andere, hele fijne erotische fictie. Het ene boek nog verleidelijker dan het ander…

1: 90 dagen Genevieve – Lucinda Carrington

“Stouter dan Vijftig tinten”, belooft de achterflap. In de roman krijgt Genevieve een onweerstaanbaar voorstel van een wel heel sexy, verleidelijke zakenman, James. In ruil voor het werkcontract van haar dromen moet reclamevrouw Genevieve 90 dagen de seksuele slaaf zijn van James. Ze gaat akkoord en komt in nieuwe, verleidelijke, spannende situaties terecht. Tientallen keren wordt ze door James opgeroepen om te voldoen aan zijn seksuele fantasieën: sm, exhibitionisme, fetisjen, ze leert alles kennen. Als ze geleidelijk voor James valt, zijn de 90 dagen bijna om. De spanning in dit boek komt niet alleen van de seksscènes, maar ook door de tijd die wegtikt: wat gebeurt er als de 90 dagen om zijn? Spannend!

90 dagen

2: De overgave van Floor- Renee van Amstel

Dit is het eerste deel in een trilogie: De overgave van Floor wordt opgevolgd door Het spel van Floor en De extase van Floor. De trilogie gaat over de Amsterdamse Floor, die op een feestje van haar werk Rick tegen het lijf loopt. Hij introduceert haar in de wereld van BDSM, die veel uitgebreider en omvangrijker blijkt te zijn dan ze denkt. Deze Nederlandse trilogie zit supergoed in elkaar. Geen standaard-sm met zweepjes maar ook uitdagende opdrachten, gedachtenspelletjes en andere verleidingen komen aan bod. De overgave van Floor en de opvolgende boeken laten een algemener beeld zien van BDSM, en de personages zijn geweldig. Afgelopen maand verscheen het laatste deel in deze reeks, dus fans -waaronder ik!- kunnen deze zomer genieten van driemaal Floor.

floor overgave

3: De losbandige vrouw – Nynke Laanstra

Deze Friese schrijfster – Laanstra komt net als ik uit Leeuwarden- kan niet op mijn lijstje ontbreken. In De losbandige vrouw begint hoofdpersoon Fien een spannende, losbandige seksaffaire. Wanneer haar man hierachter komt, lijkt hij erg vergevingsgezind maar dit is schijn: hij wil dat ze lijdt. Hij bedenkt een kwaadaardig plan dat haar ondergang moet betekenen.. De losbandige vrouw is het eerste deel in de Geloof-Hoop-Liefde-trilogie. Deze roman behoort tot mijn must reads, de recensies op internet en andere blogs zijn lovend, en als ik de omschrijving moet geloven wordt in dit boek een stevige basis gelegd voor meer intriges, seks en gevaarlijk spel in de volgende twee delen.

nynke laanstra

4: Muren van glas/De ontmoeting – Marique Maas

“Dit is het Nederlandse antwoord op Vijftig tinten”, belooft de uitgeverij. Het boek gaat over Nadine en Daniel. Wanneer ze elkaar bij toeval ontmoeten, slaat de vonk direct over. Daniel neemt haar mee op exclusieve reisjes, etentjes in toprestaurants en overnachtingen in luxe hotels. Nadine is overweldigd door zijn extravagante levensstijl en valt voor zijn charme. Maar ze verliest geleidelijk de grip op haar eigen leven. Daniel blijkt namelijk niet alleen op zakelijk gebied erg dominant te zijn. Dit boek klinkt ontzettend verleidelijk. Het is -quelle surprise- het begin van een trilogie, die qua seks scènes stouter belooft te zijn dan Vijftig tinten. Leuk feitje: Marique Maas is het pseudoniem van Esther Verhoef. En laat ik die nu sowieso heel goed vinden..

de ontmoeting

5: Crossfire 1 – Verslaafd aan jou – Sylvia Day

Na al dat Hollandse BDSM/seks-geweld weer eens een buitenlandse schrijfster op mijn lijstje. Sylvia Day is bestseller-auteur in haar thuisland Amerika, en met de Crossfire-reeks bereikte ze wereldwijd een miljoenenpubliek. Het verhaal gaat om Gideon en Eva, die een erotisch kat-en-muis-spelletje met elkaar spelen. Verleiding en lust zijn de enige dingen die belangrijk zijn, maar zoals het in een goed BDSM-boek gebruikelijk is, valt de vrouw toch voor de dominante, onbereikbare man. Opvallend is dat in deze reeks -ja, hoe verrassend, ook dit is onderdeel van een trilogie- beide hoofdpersonen een beschadigd verleden hebben. Ik ben zelf ontzettend nieuwsgierig naar deze reeks. Hij lijkt me sexy, verleidelijk, spannend en verhelderend.

crossfire

Dit zijn natuurlijk maar vijf voorbeelden. Een bezoekje aan de boekwinkel leert dat elke uitgeverij tegenwoordig wel een eigen ‘Vijftig tinten’-boek heeft uitgebracht, elk net even iets anders dan de concurrentie. Wat mij opviel is dat er veel Nederlandse schrijfsters/schrijvers zijn die zich aan dit onderwerp wagen. En dat pakt verrassend fijn uit! De Floor-reeks bijvoorbeeld is verhelderend, vernieuwend en spannend!

Wat het buiten ook voor weer wordt, met deze boeken zullen de temperaturen hoe dan ook oplopen. Lang leve de zomer! :)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s