Boeken

Daten volgens het boekje

Gelukkig ben ik al voorzien van een partner, maar er zullen boeknerds zijn die op zoek zijn naar echte liefde, in plaats van lezen over liefde. Voor die boekliefhebbers bestaan er heuse datingsites. Speciaal en alleen voor boekenliefhebbers.

Is dat nieuw? Nee. Maar voor mij wel. Terwijl het zo voor de hand ligt. Een datingsite voor mensen met een hoog opleidingsniveau? Natuurlijk. Een datingsite voor biseksuele mensen? Waarom niet? Een datingsite voor getrouwde mensen op zoek naar een avontuurtje naast hun huwelijk? Kan allemaal! Dus waarom niet per hobby een datingsite oprichten, dachten ze in Amerika. Zie daar: de geboorte van Alikewise.com.

Deze eerste datingsite voor boekliefhebbers in alle soorten, vormen, kleuren en maten werd in 2010 opgericht en is nog steeds een groot succes. Mogelijke partners kunnen gevonden worden aan de hand van hun boekenlijst. Jij een boek van F. Scott Fitzgerald gelezen? Er zijn potentiele partners online die The Great Gatsby of een andere roman van zijn hand ook tussen hun favorieten hebben staan. Zo scheid je mooi de Grey’s van de Darcy’s.

cartoon boek unattractive

Een van de oprichters verklaarde het succes van de site als volgt: “Er bestaan talloze hobby’s, maar die zijn beperkt. Boeken kunnen over van alles gaan en hebben dus vele raakvlakken. Het is een geweldige manier om een gesprek te openen.” Leden krijgen een berichtje wanneer er iemand is die hetzelfde boek als hen heeft toegevoegd aan zijn of haar lijstje. Zo hou je elkaar mooi in de gaten. Stel je voor dat mister Right met dezelfde boeksmaak als jij aan je neus voorbij gaat..!

Een site die eenzelfde soort insteek heeft maar meer een social media site is, is The Passions Network. Deze hangout heeft verschillende secties waarin liefhebbers van manga’s, stripboeken of romans elkaar kunnen treffen. Liefde, vriendschap: het kan allemaal ontstaan in de verschillende secties. Want soort zoekt soort; dat werkt, blijkbaar.

Voor de Nederlandse boeknerd heb ik voorlopig nog slecht nieuws: er is nog geen Nederlandse versie van Alikewise.com. Maar he, niet getreurd: er is altijd nog de boekhandel. Of de bibliotheek. Of het boekenfestijn. Met de liefde komt het ongetwijfeld wel goed. Ik heb een leuke vriend die ab-so-luut niet van boeken houdt. Want opposites kunnen ook attrackten. Lang leve de liefde!

Wat denken jullie? Is het nodig, zo’n site? Of is dit een typisch gevalletje van teveel vraag, teveel aanbod?

Advertenties

7 gedachten over “Daten volgens het boekje

  1. Zullen er ook mannen tussen staan die dol zijn op chicklits? :-) Oh, wacht… zo’n man wil ik helemaal niet! Oh, wacht nog eens… ik heb al een man! Nouja, ik vind het een leuk idee diehard boekenwurmen. Volgens mij zegt een boek veel over de lezer. Kijk maar naar mij, lekker oppervlakkig ;-)

    1. Haha wat een geweldige reactie! :) houdt Jeroen -of nee sorry: anonieme Henk- wel van lezen? Een man die van chicklits houdt lijkt me inderdaad niet het beste idee ;) maar son en ik bijvoorbeeld zijn zo verschillend als dag en nacht. Hij houdt absoluut niet van lezen, sommige strips vindt hij nog teveel tekst hebben. Op zo’n site was ik hem nóóit tegengekomen: zonde toch?

  2. Hahaha, bedankt! :-) (A)
    Henk is dol op lezen, allemaal zware kost. Zijn lievelingsboek is ‘De ontdekking van de hemel’, poeeeh!! Nou wij waren dus ook duidelijk niet aan elkaar gekoppeld, haha.
    Lang leve het echte leven ;-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s