Boeken

Weekendvoer

Het fijne van het weekend is dat je eindelijk toekomt aan belangrijke dingen. Voor mij is dat dit weekend, naast het hotel boeken voor de reis naar Parijs en lunchen in de stad, het inhalen van mijn leeslijstje.

Voor 8WEEKLY ligt namelijk nog het een en ander aan boekwerk op me te wachten. Na enige vertraging ontving ik vorige week maar liefst vier recensie-boeken, te weten: Ruth Ozeki – Een tijdelijke vertelling, Linn Ullmann – Dierbaar, Giorgio Faletti – De vrouwenverkoper en Francesca Melandri – Hoger dan de zee. De laatste twee boeken heb ik inmiddels uit, tijd dus voor Ullmann en Ozeki!

image

Maar er ligt meer op me te wachten. Met collega en vriendin Desiree heb ik een ware ruilhandel opgestart. In principe was dat eenrichtingsverkeer, zij leende boeken van mij, maar nu heb ik eentje van haar te leen. We zijn beide fan van Rachel Gibson, en zij had zowaar een boek van haar gelezen die ik nog niet had ingekeken. Daarnaast zijn vriendlief Son en ik natuurlijk al een tijdje in Parijse sferen, dus toen mijn moeder deze week langskwam om ons haar reisgids van 100% Parijs te lenen was dat natuurlijk perfect! Het laatste boek op mijn lijstje is de reisgids over Vietnam. Dáár gaan vriendlief en ik in januari heen, dus voorpret genoeg!

Wat zijn jullie weekendplannen? Hebben jullie ook een prachtig leeslijstje of gaan jullie juist een leuk weekendboek aanschaffen? Fijn weekend iedereen!

4 gedachten over “Weekendvoer

  1. Waar ga je naar toe in Vietnam? Leuk!!
    Wij zijn in 2011 in Vietnam, Cambodja en Thailand geweest. Vietnam heeft veel indruk op mij gemaakt, het is een erg mooi land met een indrukwekkende geschiedenis.

    1. Wauw wat een gave reis! Wij zijn in 2011 ook in Azië geweest, maar toen alleen in Thailand. Mijn vriend komt uit Vietnam en het wordt voor hem de eerste keer terug dus ik kan niet wachten! We beginnen in het zuiden. Hij komt uit een plaatsje vlakbij Ho Chi Minh City, genaamd Bien Hoa, dus daar gaan we eerst zijn familie opzoeken. Daarna is het plan om via de kust -dus Nha Trang, Da Lat, Hue- door te reizen naar het Noorden. Ben erg benieuwd naar Hanoi maar ook Halongbaai lijkt me geweldig! :) alle tips zijn welkom!!

  2. Mijn weekendplannen? Lekker eten bij mijn ouders (zij gaan volgende week 3 weken met vakantie), onze vakantiefoto’s uitzoeken en inderdaad ook lekker veel lezen! Ik ben bezig in De Boekendief van Marcus Zusak en wat een boeiend verhaal! Echt een aanrader, dat boek!

    1. Klinkt als een heel gezellig weekend! Fijn om te horen dat De boekendief goed bevalt, ik begin binnenkort (en daarmee bedoel ik, gezien mijn huidige leeslijst ooit mee) in De boodschapper, ook van Markus Zusak.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s