Boeken

Boekenfestijn = boekenmania!

Vandaag was het zover: mijn eerste boeknerd-bezoekje aan het Boekenfestijn in Leeuwarden. Oh wat een feest: rijen en rijen met boeken, boeken en nog meer boeken. Helemaal voor mij! 

In tegenstelling tot een bezoekje aan de bibliotheek had ik nu maar geen gameplan bedacht.  Natuurlijk, ik had een (lang) lijstje gemaakt van titels die ik er hoopte te vinden maar ik bleef redelijk open minded, al zeg ik het zelf. Van een collega had ik al gehoord dat het een ‘enorme’ bedoeling zou zijn, dus ik bereidde me voor op een bizar ruime hoeveelheid boeken. Eenmaal aangekomen stond ik heel eventjes stokstijf, verbijsterd, in shock: WAUW! Wat gigantisch veel boeken! Het was echt overweldigend.

Boeken, boeken en nog eens boeken!
Boeken, boeken en nog eens boeken!

Ik begon maar bij het begin, er leek haast geen beginnen aan maar gelukkig stonden er grote borden om aan te geven waar onder andere de thrillers, romans, stripboeken, reisboeken, kookboeken en Engelse boeken zich bevonden. Pff, dat voelde prettig, zo’n soort gids. De meeste boeken lagen er gelukkig geordend en opgestapeld bij. Lekker overzichtelijk. Al snel vulde mijn karretje zich. Meer en meer boeken kwamen erbij. Maarja, vind je het gek?! Boeken voor €3,95, €5,95, €7,95! Tjsa, dan blijf je wel vullen.

Keurig opgestapelde, fijne boeken: ik ging los!
Keurig opgestapelde, fijne boeken: ik ging los!

 

Mijn totale opbrengst komt dan ook uit op 19 boeken! 19 nieuwe boeken om de saaie namiddagen en de druilerige zondagen, de hete zomerdagen en de zonnige uurtjes op het strand mee door te komen. Ik merkte pas dat het zoveel boeken waren toen de arm waarmee ik mijn karretje voorttrok, zeer begon te doen. De kassadame zei verlekkerd tegen me: “Wat een mooie aanwinsten, daar ben je wel een jaartje zoet mee, toch?” Ik moet haar meesmuilend aangekeken hebben want ze corrigeerde zich al snel: “Ja, of korter, haha!” Dat leek er meer op.

Nieuwe titels, oude titels, bekende en onbekende titels: een waar feest voor de echte boekenwurm
Nieuwe titels, oude titels, bekende en onbekende titels: een waar feest voor de echte boekenwurm

En zo zien 19 nieuwe titels eruit, in tekst en beeld:

 1. Rachel Gibson omnibus, met Verslingerd aan jou & Weet wie je date (chicklit)
 2. Melanie Benjamin – Ik was Alice (roman)
 3. Capitool Reisgidsen – Vietnam & Angkor Wat (voor de vakantie in januari)
 4. Fiona Capp – Jemma & Jack (roman)
 5. Harlan Coben – Verzoeking (thriller)
 6. Joanne Harris – Schaakmat (thriller)
 7. Audrey Niffenegger – De tweeling van Highgate (roman)
 8. Chantal van Gastel – Zoek het maar uit! (chicklit)
 9. Joanne Harris – Blauwe ogen (thriller)
 10. Christiaan Weijts – Euforie (literatuur)
 11. Jo Nesbø – De kakkerlak (thriller)
 12. Cecilia Ahern – De plek van verloren dingen (roman)
 13. Sophie Kinsella – Mag ik je nummer even? (chicklit)
 14. Qiu Xiaolong- Het karakter van de draak (thriller)
 15. Simone van der Vlugt – Op klaarlichte dag (thriller)
 16. Markus Zusak – De boodschapper (literatuur)
 17. Tatiana de Rosnay – Kwetsbaar (roman)
 18. Sophie Kinsella – Ken je me nog? (chicklit)
 19. David Baldacci – Verlos ons van het kwaad (thriller)
19 nieuwe, fabulous titels!
19 nieuwe, fabulous titels!

Ik heb echt mijn ogen uitgekeken op het Boekenfestijn, en mijn nek verrekt bij alle titels die met hun rug naar boven lagen. Zoveel nieuwe titels om te ontdekken, ik werd echt hebberig. Maar gelukkig lag er ook van alles tussen dat ik al had gelezen. Heel veel zelfs. En dat was maar goed ook, anders had ik aan twee volle shoppers niet genoeg gehad! Zaterdag ga ik weer, maar dan zal ik me maar inhouden. Misschien…

Vooralsnog kan ik met trots zeggen: Ik heb 19 nieuwe recensie-titels voor mijn blog erbij!

Advertenties

14 gedachten over “Boekenfestijn = boekenmania!

  1. Ja moet je écht doen! Er is bij de sectie ‘hobby’ en ‘kunst’ vast wel iets te vinden over mode, modefotografie etc! En bij de romans heb ik meerdere boeken zien liggen over de tijdschriftenwereld (met name de roman die ik al eens heb gelezen: Glossy!)

  1. Ja die lijken me echt supergoed! Heb je ze zelf al gelezen? Vond De vrouw van de tijdsreiziger zo prachtig! En over De bovendief heb ik ook alleen maar goede dingen gehoord dus hoop dat De boodschapper ook goed is :)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s