Boeken

‘Bounerd’ meets Karin Slaughter

Als jong meisje droomde ik weg bij boybands, nu bij boeken. Als jong meisje droomde ik ervan mijn idolen te ontmoeten, nu als boeknerd droom ik ervan mijn favoriete schrijvers te ontmoeten. En dat is vandaag gebeurd!

Het begon allemaal woensdagavond. Op Facebook zag ik het bericht langskomen dat thrillerschrijfster Karin Slaughter in Leeuwarden langs zou komen om haar nieuwste boek te signeren. Die grote Amerikaanse schrijfster, in Leeuwarden?! Wauw! Ik appte -helemaal door het dolle heen- mijn schoonzus Trianca: ook fan van het eerste uur. “NIET! Ik praat nu helemaal met een hoog stemmetje” stuurde ze me terug, net zo enthousiast als ik. Karin Slaughter is namelijk niet zomaar een random thrillerschrijfster, ze is de koningin van de thriller.

Haar kracht is de menselijke psyche. Ze beschrijft de meest brute, gruwelijke, gewelddadige dingen op, maar zorgt er tevens voor dat haar personages realistisch, interessant en sympathiek blijven. Ze heeft twee reeksen, die van Sara Linton en Will Trent, briljant samengevoegd naar een enkele reeks zonder daarbij afbreuk te doen aan het karakter van haar personages. Ik heb al haar boeken verzameld en verslonden, werkelijk verslonden. Afgelopen donderdag kwam haar nieuwste boek uit: Stille zonde. Ik ging direct naar de boekhandel, waar ze me ook vertelden: “Zaterdag komt ze hier signeren, wist je dat al?” Eh, ja! Vanochtend ben ik in alle vroegte (lees: 9 uur…) opgestaan om op tijd te zijn voor de meet & greet, die om 10 uur zou beginnen.

Er bleken nog best wat mensen geïnteresseerd te zijn in een ontmoeting met Karin Slaughter. Ik gok dat er zo’n dertig tot veertig fans op haar stonden te wachten. Wij waren uiteraard als eerste aanwezig, maar gingen toch braaf in de rij staan toen werd aangekondigd dat ze elk moment kon arriveren. En daar kwam ze: Wow, wat is ze klein van stuk! Niet hoger dan 1.55 meter. Gekleed in een vrijetijdstrui, losse sjaal en stevige wandelschoenen: hoe on-Amerikaans! (Of zoals wij het hier in Nederland zouden zeggen: wat is ze lekker normaal gebleven!) Ongelooflijk dat uit zo’n klein, schattig aandoend vrouwtje de meest gruwelijke verhalen naar boven komen.

Zo klein en schattig en toch zulke gruwelijke boeken schrijven: ik ben fan!
Zo klein en schattig en toch zulke gruwelijke boeken schrijven: ik ben fan!

Ik heb niet alleen mijn boek laten signeren, sluw als we zijn hebben we ook gewacht op een rustiger moment om haar te vragen: Goh, he, mogen we anders ook even met je op de foto? Was allemaal geen enkel probleem. Ze was al bezig om de tafel heen te lopen maar met een galant ‘ah joh, ik kom wel naar jou toe’, walste ik zo haar kant op. Klik, klik! Foto-momentje alweer voorbij. Ook mijn schoonzus is met haar op de foto geweest. Al die andere fans hebben keurig in de rij gestaan voor Karin Slaughter maar gingen daarna ook net zo keurig weer weg. Geen foto dus. Gemiste kans.

Actie-foto: Karin Slaughter aan het signeren voor mij.
Actie-foto: Karin Slaughter aan het signeren voor mij.

Hieronder zie je het resultaat van mijn meet & greet. Die Karin Slaughter toch: Ik had een briefje gemaakt voor haar zodat ze wist wat ze in mijn boek kon zetten -dat was ook de hele opzet: schrijf je naam op een briefje want de arme Amerikaanse schrijfster weet anders niet hoe je die lastige Hollandse namen opschrijft- maar dat pakte toch enigszins anders uit. Ik had opgeschreven: Tessa, booknerd extraordinaire. Op z’n Engels dus ook nog. “I’m not writing anything mean now, am I?” vroeg ze nog voordat ze definitief ging signeren. Welnee, verzekerde ik haar, zo noem ik mezelf gewoon. Toch is er iets mis gegaan. In mijn boek staat nu namelijk de tekst: Tessa, bounerd extraordinaire. Ook leuk, juist omdat het niet klopt. Ik neem het haar ook maar niet kwalijk. Het zullen de zenuwen wel geweest zijn :)

Booknerd op z'n Amerikaans wordt bounerd :)
Booknerd op z’n Amerikaans wordt bounerd :)
Foto-momentje: Karin Slaughter en ik, jeej!
Foto-momentje: Karin Slaughter en ik, jeej!
Advertenties

2 gedachten over “‘Bounerd’ meets Karin Slaughter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s