Boeken

Mijn blog gaat sociaal!

Jaja, ik ga ook eens met mijn tijd mee. Enige tijd geleden ben ik begonnen mijn blog-activiteiten uit te breiden naar Facebook. Op de Facebook-pagina ‘tessaheitmeijerboekenblog’ kan iedereen meegenieten van mijn blogposts. En nu is daar Twitter bijgekomen. En dat werpt direct zijn vruchten af!

Afgelopen maandag dacht ik bij mezelf: Waarom promoot ik mezelf eigenlijk niet op Twitter? Dus daar ging ik: de wereld van Twitter binnen. Ik ben te vinden als @THeitmeijer -lekker origineel! Dat Twitter een wereld apart is en dat ik scherp moet blijven bleek wel toen ik een totaal verkeerde link naar mijn blog getweet had! Gelukkig corrigeerde Biebmiepje mij, maar oeps! Leermomentje.

Wat wel goed gaat via Twitter is contact leggen (lees: het volgen van) met andere boekrecensenten, recensiesites en uitgeverijen. Door de Bruna ben ik zelfs al op de lijst van journalisten gezet, jippie! En iedereen lijkt wel op Twitter te zitten, quelle surprise. Onder andere 8WEEKLY, Boekreviews.nl, Chicklit.nl en Boekenbijlage.nl. Waarom noem ik die laatste twee erbij? Nou, dat is het leuke nieuws van vandaag: Ik ga mijn recensie-praktijken verder uitbreiden!

Oef! Ik hoop niet dat ik zo word... ;)
Oef! Ik hoop niet dat ik zo word… ;)

Via Twitter zag ik dat Chicklit.nl een actie heeft waarbij er een recensent wordt gezocht voor de nieuwste roman van Jojo Moyes (ja, die schrijfster waar ik sinds De laatste liefdesbrief zo gek op ben). Ik heb me ingeschreven op de site en aangegeven dat ik in aanmerking wil komen voor het schrijven van een recensie. Vandaag kreeg ik een leuke mail: “Gefeliciteerd! Wij hebben jouw aanmelding geselecteerd voor de recensie-wedstrijd met Voor jou van Jojo Moyes.” Fijn! Ik krijg het boek gratis thuis gestuurd en moet voor 19 juni de recensie hebben doorgestuurd. Is de mijne de beste, dan verschijnt ‘ie online.

Voor de oplettende lezers: Ja, het boek verschijnt pas op 18 juni dus ik krijg het boek al in handen voor het in de winkels ligt. En dan is er nog Boekenbijlage.nl. Deze site heb ik via Twitter gevonden, en ook hier heb ik mijn interesse geuit over het schrijven van recensies. Op de site hadden ze namelijk een vermelding staan dat ze altijd op zoek zijn naar nieuwe mensen. Ik kreeg vrijwel direct een mail terug: “Leuk dat je mee wilt doen. Ik heb een paar recensies van je gelezen en die zien er goed uit. Wat mij betreft kun je gewoon medewerker worden.” YES! Dat klinkt goed. Het fijne van deze site is dat ik zelf mag weten welke boeken ik ga recenseren, en ook het tempo staat vrij. Wat een luxe!

Mijn week is nu dus al zeer geslaagd! En dan heb ik ook nog eens het laatste deel van de Sookie Stackhouse-reeks van een collega te leen gekregen (De sexy vampieren-serie True Blood is afgeleid van deze boeken) en heb ik niet alleen Nachtzwemmen van Lucy Clarke in de aanbieding gekocht maar ook het boek Books, Baguettes & Bedbugs binnen gekregen via de post. Dit boek gaat over de ongetwijfeld fantastische boekwinkel Shakespeare & Company in Parijs. Love my life! :)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s