Boeken

Paris, Paris

Over twee maanden is het zover: dan zit ik samen met vriendlief in Parijs! We zijn dan maar liefst 10 jaar bij elkaar, en dat moet uiteraard gevierd worden. En waar kan dat beter dan in de stad van de liefde, Parijs? 

Ik verheug me hier uiteraard enorm op! De treintickets zijn al geboekt en komende week gaan we op zoek naar een leuk hotelletje op niet al te verre afstand van de Eiffeltoren zodat we leuk uitzicht hebben bij het wakker worden. We gaan drie dagen, en aangezien we er beide al drie keer zijn geweest kunnen we de toeristische attracties laten voor wat ze zijn. Wij gaan slenteren langs de Seine, een hangslotje plaatsen op de beroemde brug die bijna uit zijn voegen barst van de slotjes, heerlijke macarons eten, terrasjes pakken, het strandje aan de Seine opzoeken en ook: winkelen! Heel veel winkelen!

En voor mij betekent dit uiteraard ook: winkelen voor boeken. Of althans: sneupen, zoeken, bewonderen en misschien hier en daar een boekenaankoopje doen. Nu heeft Parijs niet veel internationale lectuur te bieden – het merendeel van wat verkocht wordt is zo Frans als maar kan zijn, wat op zich geen reden tot paniek hoeft te zijn- maar er is een winkel waar ik waarschijnlijk heel goed zal slagen. Het winkeltje komt ook voor op lijsten van de mooiste boekwinkels ter wereld, en deze zomer zal ik er een bezoekje brengen: Shakespeare & Company!

tegenover de Notre Dame gevestigd en dus makkelijk te vinden: Shakespeare & Company.
Tegenover de Notre Dame gevestigd en dus makkelijk te vinden: Shakespeare & Company.
Een blik in de winkel: prachtig oud, chaotisch en bomvol boeken, love it!
Een blik in de winkel: prachtig oud, chaotisch en bomvol boeken, love it!

Ik kan echt niet wachten als ik de foto’s zie: Een prachtig, vintage boekwinkeltje tot op de nok toe gevuld met boeken, boeken en nog eens boeken. De winkel bestaat al sinds 1919 -op het huidige adres sinds 1951- en is bijzonder omdat het gratis onderdak verschaft aan beginnende schrijvers. In ruil daarvoor helpen ze in de winkel. Hoe leuk is dat? Als je daar bent en je wordt door een medewerker geholpen dan wordt je dus geholpen door een echte schrijver. Die later misschien beroemd wordt! Bovendien worden al je aankopen afgestempeld met een originele Shakespeare & Company-stempel, leuk!!

Voor de mede-geinteresseerden: De boekwinkel is bevindt zich tegenover de Notre Dame. Het adres is 37 Rue de la Bucherie en de winkel is dagelijks van 10/11 uur tot middernacht geopend. Ik kan in elk geval niet wachten om een boek plus stempel en een camera vol foto’s te bemachtigen in een van de meest originele, beroemde boekwinkels van Parijs.

Handig, zo'n visueel beeld: het adres van Shakespeare & Company (bron: shakespeareandcompany.com).
Handig, zo’n visueel beeld: het adres van Shakespeare & Company (bron: shakespeareandcompany.com).
Advertenties

3 gedachten over “Paris, Paris

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s