Boeken

Wie wat bewaart, die heeft wat

Ik ga eerlijk zijn, heel open en eerlijk. Het is in mijn huis namelijk net een bibliotheek. Overal en nergens liggen boeken. Mijn kasten kunnen de hoeveelheid allang niet meer aan.

Een collega van me vroeg laatst: hoeveel boeken ik heb. “Pfff, teveel om zo te kunnen noemen”, zei ik. In mijn hoofd ging ik alle plekjes in huis langs waar ik boeken heb liggen, en dat zijn er nogal wat! Natuurlijk wilde de collega in kwestie bewijsmateriaal van mijn boekverzameling. Omdat ik niet de minste ben, ben ik op speurtocht gegaan door huis.

Ik kwam op totaal 18 foto’s uit, van 18 plekken in huis waar mijn boeken liggen. En dan nog was dat niet alles: twee dozen en het hok had ik niet meegenomen in mijn foto-tocht. In het kader van ‘oh wat ben ik eerlijk’ hierbij een samenvatting van 10 foto’s. Eerlijker kan ik het niet maken, wel vermakelijk.

image
Stapels en stapels boeken in onze ‘studeer’kamer.
image
Mijn nieuwste stapeltje, keurig geplaatst naast mijn fantastische typemachine, midden in de woonkamer!
image
Een beetje wazig, maar hopelijk duidelijk genoeg. Dit bevindt zich in het kastje waarop mijn typemachine staat.
image
Mijn Harry Potter-boeken en ander moois in een grote Billy in de woonkamer.
image
De ‘studeer’kamer: Ik hou van boeken over China. Ik bezit zelfs een exemplaar van het Rode Boekje!
image
Dit stapeltje heb ik speciaal voor mijn blog uit hun bewaardoos gehaald. Stuk voor stuk prachtige boeken.
image
Zoals hier duidelijk te zien is heb ik in mijn Billy dubbele rijen boeken staan: het wil anders echt niet passen.
image
Ook deze boeken heb ik maar opgestapeld: Zo nemen ze de minste ruimte in, maar helemaal netjes wil het nog niet worden :)
image
Inzicht in de tweede rij in het boekenkastje in de woonkamer: Deze boeken staan achter de wazig gefotografeerde boeken.
image
Het leuke van onze ‘studeer’kamer: Veel planken aan de muur: Opstapelen maar! (alhoewel… de plank buigt al redelijk door!)

En nu ben ik natuurlijk heel nieuwsgierig: hebben jullie ook zoveel boeken rondslingeren? Of hebben jullie het juist allemaal netjes en geordend in boekenkasten? Oh en opruimtips voor mijn rondslingerende boeken zijn ook welkom :)

Advertenties

2 gedachten over “Wie wat bewaart, die heeft wat

    1. Gaaaaf zo’n volle kast! In mijn droomboekenkamer staan er zes van zulke kasten aan elke muurwand ;) ben zo benieuwd hoe vol ik zulke kasten kan krijgen met mijn boeken, heb nu al heel veel dubbele rijen en driedubbele rijen in mijn kastjes ;)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s