Boeken

Aan de literatuur-studie

Een echte boekenmeid is op het leren van nieuwe dingen voorbereid. Ik dus ook. Om mezelf te blijven ontwikkelen heb ik nu een boek binnen gehaald die wel heel erg bij mijn boeknerd-kant past: een inleiding in de literatuurwetenschap.

Na mijn studie Journalistiek in Zwolle heb ik altijd gedacht: moet ik niet doorleren? Maar de arbeidsmarkt riep – wat een misleidende lokroep: er bleken amper journalistieke banen te zijn, sterker nog, de markt ging ten tijde van mijn afstuderen net hermetisch op slot. Ik werk fulltime bij de gemeente in mijn stad en ben daarnaast dus fanatiek blogger. Dat bevalt prima, maar zelfontplooiing is nooit verkeerd! Omdat Taalwetenschappen of Literatuurwetenschappen me altijd heeft aangesproken maar nooit haalbaar was (lees: omdat ik geen zin heb om weer vier jaar in de schoolbanken te zitten en tig duizend euro aan collegegeld wil uitgeven) heb ik hier een inleidend boek over gekocht.

Mijn eerste 'studieboek' sinds jaaaren.
Mijn eerste ‘studieboek’ sinds jaaaren.

Want thuisstudie: dat is toch helemaal 2013? Je hebt Literatuurwetenschap voor Dummies, maar dat sprak me niet echt aan. Ik wilde een verdiepend boek dat toch toegankelijk genoeg is voor geïnteresseerde leken. Dat boek is geworden…(tromgeroffel)… Het leven van teksten – Een inleiding tot de literatuurwetenschap van Kiene Brillenburg Wurth & Ann Rigney. De achterflap belooft zelfs: “Door de toegankelijke stijl en het groot aantal voorbeeldanalyses is dit een aangename start voor zowel beginnende literatuurstudenten als de geïnteresseerde leek.” Helemaal wat ik in gedachten had dus!

Een glimp van de inhoud: tekeningen, analyses en uiteenzettingen.
Een glimp van de inhoud: tekeningen, analyses en uiteenzettingen.
vrouwelijke lezers: leuk dat hier hele bladzijdes aan gewijd worden! Ik voel me nu al aangesproken :)
vrouwelijke lezers: leuk dat hier hele bladzijdes aan gewijd worden! Ik voel me nu al aangesproken :)

Vandaag kwam ‘ie binnen: mijn eerste ‘studieboek’ sinds jaren. Als ik er zo doorheen blader staat het inderdaad vol met voorbeelden en analyses, er staan zelfs -literaire- plaatjes in! :) Ik hoop met dit boek meer kennis en inzicht te krijgen in literaire kwesties en dit eventueel toe te kunnen passen in mijn recensies. Ik ben heel erg benieuwd.

Ik laat op deze blog uiteraard weten hoe dit boek bevalt!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s