Boeken

Must reads

Ondanks mijn enorme, nog door te nemen stapel boeken is mijn honger naar meer leesvoer nooit écht gestild. Vooral niet als er op leuke blogs als ohsolovelyvintage.com en in tijdschriften als Flow en Marie Claire gepronkt wordt met nieuwe, mooie titels.

Tijd dus om mijn must reads eens op een rijtje te zetten. Als er iets is waar ik namelijk dol op ben dan is het afvinken. Gelezen: check, gelezen: check, gelezen: check! De boeken die ik nog móet lezen van mezelf zijn als altijd uiteenlopend, mijn lijstje omvat zowel thrillers als romans. Handige bijkomstigheid hierbij is dat enkele van mijn must reads nog moeten verschijnen. Dat scheelt! :)

* Javier Marias – De verliefden: Een roman over Maria die in een cafe werkt en daar een echtpaar gadeslaat. Dan overlijdt de man en sluit Maria een hechte vriendschap met diens weduwe. Via de weduwe ontmoet ze ook Javier, op wie ze hopeloos verliefd wordt. Maar dan begint ze te twijfelen: is Javier wel te vertrouwen of heeft hij iets te maken met het overlijden van zijn vriend?

javier mariaz

* Jojo Moyes – Voor jou: De nieuwe roman van de schrijfster van De laatste liefdesbrief, mijn ultieme wegzwijmel-boek! Ik ben hier zo ongelooflijk benieuwd naar. In dit nieuwe boek, dat op 18 juni in het Nederlands verschijnt, gaat het over Lou en Will, die beide een saai, alledaags leventje leiden waarbij ze genoegen nemen met wat het leven hen biedt zonder zich echt af te vragen wat ze zelf nu willen, tot ze in elkaars leven verschijnen.

jojo moyes voor jou

*J.M. Coetzee – In ongenade: Een moderne klassieker. Het boek vertelt over een hoogleraar die in ongenade valt na een affaire met een studente. Hij trekt zich terug op de boerderij van zijn dochter. Als zij bij een overval voor zijn ogen wordt verkracht stort zijn wereld in. De vrienden van zijn dochter, die hij zelf zo minacht, helpen hem er weer bovenop. Dit is een boek dat zich afspeelt in Zuid-Afrika, tijdens de apartheid-periode.

in ongenade

*Karin Slaugter – Stille zonde: Als er een reeks thrillers is die ik maar niet kan wegleggen of uit mijn hoofd kan zetten dan zijn het de boeken over Sarah Linton en Will Trent van Karin Slaughter wel! Boek na boek, ik heb elk deel gelezen en heb zelfs mijn moeder aan het Slaughter-lezen gekregen. Dit nieuwe boek gaat verder waar de laatste ophield, met Sarah en Will, die elk hun eigen verhaallijn hebben. Will moet undercover en komt hierbij in grote problemen en Sarah wordt geconfronteerd met een misdrijf waarbij een bevriende politieagent bij betrokken is.

karin slaughter stille zonde

Maar voordat ik aan deze must reads kan beginnen ligt er eerst nog een mooi stapeltje boeken voor me klaar: Tien boeken voor Boekreviews.nl en Truman Capote’s In koele bloede (een verjaardagscadeau), Drie zussen van Bi Feiyu en Knielen op een bed van violen van Jan Siebelink. Dit laatste boek heb ik eens op de kop getikt bij een tweedehands winkeltje. Ik wilde hem altijd al eens lezen, en nu ligt ‘ie op de stapel klaar om opgepakt te worden. Maar eerst: de rest van mijn lijstje. Dat wordt ongetwijfeld een prachtige leeszomer!

3 gedachten over “Must reads

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s