Boeken

Boeken, boeken en nog eens boeken

Wie had dat gedacht: Tijdens een doorsnee zaterdagmiddag shoppen in het centrum van Leeuwarden heb ik een allerliefst, schattig, bomvol boekwinkeltje ‘gevonden’.

Aha boekhandel heet het. Natuurlijk heb ik het winkeltje niet echt ontdekt, maar het was een heuse ontdekkingstocht voor mij. Ik snap ook werkelijk niet hoe ik dit pareltje al die tijd heb gemist; de winkel wordt groots aangekondigd met een enorm bord. Maar goed, beter laat dan nooit wordt weleens gezegd dus vol enthousiasme trad ik de winkel tegemoet.
image

De winkel zit op het hoekje van een plein, en heeft prachtige, rode luikjes met de tekst ‘boeken’ en in de vensterbankjes liggen mooie, oude boeken en stripboeken tentoongesteld. Een mooie uitnodiging om eens binnen te kijken.

Boeken, boeken en nog eens boeken. De hele zaak staat bomvol boeken. Stripboeken in kratten, oude uitgaves van Charles Dickens in de vensterbank, oud uitziende maar in goede conditie bewaarde boeken van Isabel Allende opgestapeld tegen de muur: bedenk het en het is aanwezig bij Aha boekhandel. De strips en literatuur zijn niet alleen in het Nederlands verkrijgbaar. Ik heb meerdere boeken van Charles Dickens in het Engels zien staan, en enkele stripboeken in het Frans.

image
image

Hoewel de boekhandel chaotisch overkomt (zie foto’s) ademt het een heerlijke sfeer, die misschien enkel door boeknerds kan worden opgepikt. Vriendlief, toen al op zoek naar strips van de Kleine Robbe, was totaal niet onder de indruk van de winkel, hoewel die toch een flinke voorraad van de Kleine Robbe had liggen. (de enige reden dat hij de winkel niet leegkocht was de prijs van de strips: 3 euro per boek terwijl Koninginnedag op de loer lag? Nooit!)
image
image

Een ding staat vast: ik ga dit winkeltje vaker bezoeken. Om te sneupen naar een oude uitgave van een klassieke roman, om te shoppen voor een verjaardagskadootje voor vriendlief of om nieuwe titels te ontdekken. Op schattenjacht. En dat nog wel in Leeuwarden, wie had dat gedacht?

Voor nieuwsgierigen: Aha boekhandel, Klokstraat 12a in Leeuwarden.

Advertenties

2 gedachten over “Boeken, boeken en nog eens boeken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s