Boeken

Op huizenjacht

Ik kom als echte stadsmeid niet vaak in een dorp, maar als ik er eens kom, wordt het direct een hele onderneming. Ik blogde zaterdag nog over het ‘vogelhuisje’ vol boeken langs de weg in een Fries dorpje, vandaag ben ik er geweest met mijn vaders vrouw. Roadtrip!

“Het vogelhuisje bevindt zich aan de doorgaande weg tussen Wijnjewoude en Bakkeveen”, werd ons beloofd. Nou, dat lag toch iets genuanceerder. En met genuanceerder bedoel ik dat het bibliotheekje onvindbaar was! De navigatie die we bij ons hadden deed zijn werk ook al niet goed, want daar werden we naar Moskou en St. Petersburg verwezen… Nee dank je. Dus maar bij een van de boeren het erf op: “Eh…meneer… waar is een vogelhuisje vol boeken?” We zullen wel compleet gestoord overgekomen zijn, in een cabrio op zijn erf.

De boer wilde ons in eerste instantie dus ook niet te woord staan. Hij negeerde ons gewoon, alsof hij dagelijks verdwaalde vogelhuisjes-zoekers op zijn erf heeft. Een tweede poging wierp meer vruchten af en hij wist ons te vertellen dat we er bijna waren. “Die weg daar verderop moet je inslaan en dan zie je het huisje meteen.” Dat klonk dichtbij, dus we parkeerden de onhandige auto (het zijn smalle paadjes zeg, in die dorpen!) en besloten het laatste eindje te lopen.

Dat laatste eindje bleek toch nog een fikse wandeling te zijn. De verwensingen over het dorpse leven, het platteland en zelfs het onvindbare huisje waren niet van de lucht. Op het smalle paadje waar we op liepen zagen we in de verte – en dan bedoel ik ook echt in de verre verte- een boerderijtje. Ervoor lag nog een groots weiland met een kudde Shetland pony’s, die ons net zo verbaasd aankeken als de Wijnjewouders zelf. Maar gelukkig kwam het boerderijtje met elke stap dichterbij. O wee als dat huisje daar niet was! O wee…

Ik ben heel blij dat ik kan meedelen dat ik het huisje heb gevonden, dat ik daar boeken heb achtergelaten en dat ik een dorpse ervaring rijker ben. Het aanbod in het vogelhuisje viel echter tegen. Geen spannende thrillers, geen meeslepende romans, enkel een paar oude dames-romannetjes. In de krochten van het huisje vond ik een biografie van een kindsoldaat voor mijn vaders vrouw, dus helemaal verloren was de onderneming niet.

Daar is 'ie dan: het Friese vogelhuisje in volle glorie!
Daar is ‘ie dan: het Friese vogelhuisje in volle glorie!
Er zat niets in waar mijn boekenhart sneller van ging kloppen..
Er zat helaas niets in waar mijn boekenhart sneller van ging kloppen..

We hebben, zoals het hoort, niet alleen een boek weggenomen maar er ook wat voor in de plaats terug gezet. Ik heb drie boeken gedoneerd: twee van Lulu Wang en Van alles het beste, een boek dat ik ooit eens gelezen heb voor Studenten.net maar waar ik niet dusdanig van onder de indruk was dat ik het graag wilde houden.

Mijn toevoegingen: twee keer Lulu Wang en Van alles het beste
Mijn toevoegingen op rechts: twee keer Lulu Wang en Van alles het beste.

Een tip voor een ieder die van plan is het huisje in Wijnjewoude te bezoeken: Het ligt tussen Wijnjewoude en Bakkeveen, dat deel klopt. Het is echter niet aan de doorgaande weg maar aan een klein, smal zijpad dat aangegeven staat als doodlopende weg. Het is het pad nog voor het restaurant aan de doorgaande weg, als je ziet dat je langs een wei vol schattige pony’s komt zit je goed. Ik hoop dat meer mensen goede boeken achterlaten, dan onderneem ik binnenkort nog eens een roadtrip. Ik weet het huisje nu te vinden… :)

Mijn nieuwe blonde vriendje: als je deze Shetland-pony spot, zit je helemaal goed!
Mijn nieuwe blonde vriendje: als je deze Shetland-pony spot, zit je helemaal goed!
Hoe snoezig: aan het begin van het lange pad naar het huisje staat dit tafelsetje klaar om op plaats te nemen!
Hoe snoezig: aan het begin van het lange pad naar het huisje staat dit tafelsetje klaar om op plaats te nemen. Leesplezier gegarandeerd!

 

Advertenties

7 gedachten over “Op huizenjacht

  1. Sja wat moet je er van zeggen Het idee is leuk maar jammer genoeg bijna onvindbaar En het was geen moeilijke auto………..maar die weg was wat onhandig Maar het was een onvergetelijk middag En ja we hebben boeken achter gelaten en gelukkig toch een boek gevonden Tessa ga zo door vind het heerlijk je bloggen te lezen Groetjes Petra een trouwe volger van jou en je mooie berichten Dank je wel

    1. Ach, we hebben het overleefd en nog een goede daad verricht ook: boeken doneren!
      Misschien dat we over een half jaar nog eens moeten gaan…We weten nu waar het is en wellicht zitten er dan betere boeken in ;)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s