Boeken

De derde helft

Het enige wat ik over dit onderstaande kan zeggen is: Helemaal waar!!

9gag cartoon

Als ik iets lees, wil ik het met de hele wereld delen. Hoe vervelend is het dan dat anderen niet mee kunnen praten? grrrr!

Er is toch niks fijners dan lekker verder praten over een fantastisch boek met mensen die hetzelfde verhaal als jij hebben meegekregen en er net zo van hebben genoten? Lang leve de boekhypes! Denk: Harry Potter. Denk: Vijftig tinten grijs. Denk: Twilight. Denk: Bridget Jones. Wat voetballers hebben, hebben lezers ook: de derde helft.

In de eerste helft verheugt de lezer zich op het lezen van het boek. In de tweede helft vindt uiteraard het lezen plaats. En in de derde helft vindt de nabespreking plaats. Lekker keuvelen over het wel en wee van fictieve karakters, en de mogelijke (bij)bedoelingen van de schrijver. Heerlijk!

Wat ben ik dan ook blij dat ik binnenkort de derde helft kan houden met twee collega’s die, geinspireerd door deze blog, de roman De laatste liefdesbrief van Jojo Moyes hebben besteld. Jeej! Voor collega nummer 2 ga ik zelfs op zoek naar boeken uit mijn eigen collectie die wellicht leuk zijn om te lezen voor haar, een uit-huis-uitleen-service dus. Maar eerst: napraten over De laatste liefdesbrief. Ik kan niet wachten! Hup, lezen dames!

Advertenties

2 gedachten over “De derde helft

  1. Mwoaah, ik wil ook meekeuvelen! Ik zoek wel op internet een samenvatting, of is er al een film van? Zo blufte ik mij bij meneer Pietersma tenslotte ook altijd door de boekbesprekingen heen!

    1. Hahaha ik zou zeggen: koop het boek! ;)
      ja die gekke Pietersma! Jammer dat ik me toen verstopte voor mijn innerlijke boeknerd, ik had fantastische boekverslagen kunnen schrijven…!
      Misschien staat er iets nuttigs over De laatste liefdesbrief voor je op scholieren.com?;) Film is er nog niet, maar zou wel heeeeel fijn zijn!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s