Boeken

Kijken, kijken, kopen

Brrr wat is het toch koud! De lente is officieel begonnen maar daar valt nog niks van te merken in dit Russisch-aanvoelend Nederland. Ondanks dat het met de snijdende wind aanvoelde als -13 graden wapende ik me toch tegen de kou en ben de stad in gegaan.

Het was vandaag namelijk Glamour Day, oftewel: shoppen met 20% korting-dag. Bezitters van het tijdschrift Glamour konden vandaag op vertoon van dit nummer 20% korting opstrijken in de deelnemende winkels. Denk: H&M, WE, Only, Pieces, Vero Moda, New Look, Mango, America Today, Sacha, etc. Als ware shopfan moest ik hier natuurlijk gebruik (of misbruik) van maken. Ik trok dus dikke kleren aan zodat ik op zoek kon gaan naar kleding voor de lente/zomer. Lang leve Glamour Day!

Maar toen ik in de stad was -ik heb leuke dingen kunnen kopen, joepie!- kon ik het toch niet laten: Ik liet al het korting-geweld achter me en stapte de rust van de boekenwinkel binnen. Hoewel, rust…Het was natuurlijk wel een zonnige zaterdagmiddag. Ik wandelde rond, enkel met het voornemen te spotten welke titels nieuw waren binnengekomen en waar ik me op kon verheugen dan wel toevoegen aan mijn te-lenen-bij-de-bieb-lijstje. Heus. Ik was zo met het korting-shoppen bezig dat ik deze trend wilde doorzetten in de boekwinkel.

Ik was bij een Selexysz-pand, en hier hadden ze romans, literatuur en spanning overzichtelijk op tafels gereed staan, als ‘aanraders’ en ‘aanbiedingen’. Maak me gek! Ik heb hier lange tijd staan sneupen, maar mijn oog viel toen toch op de tafel met de ‘tien best verkochte boeken’. Omdat het nooit verkeerd is om trends te volgen (ik bedoel: er worden toch niet voor niks zoveel items verkocht van iets als het niet goed is?! Precies) liet ik hier mijn boeknerd-oog over de titels glijden.

Nieuwe aanwinsten: 2 boeken, 2 geschenken :)
Nieuwe aanwinsten: 2 boeken, 2 geschenken :)

De nummer 1 van de boeken trok direct mijn aandacht. Bij een prijsvraag van Libris is het boek al eens uitgeroepen tot ‘boek met de mooiste omslag’, en het blijkt nu een ware boekhandelhit: Stoner van John Williams. “Stoner is een onwaarschijnlijk mooi geschreven roman over het weinig opzienbarende leven van een weinig opzienbarende man” belooft de achterflap. Nu hou ik erg van levensverhalen. John Irving is niet voor niks een van mijn favoriete, dan wel niet favoriete, schrijver.

Maar je kunt er ook de mist mee ingaan. Een uitzonderlijke vrouw van de Vlaamse Christophe Vekeman die ik heb gelezen voor Studenten.net viel erg tegen.. Maar, boeknerd als ik ben, besloot ik toch de gok te nemen: Stoner is meegekomen naar huis. Ik ben hier erg benieuwd naar! Zo benieuwd dat ik er de volledige €19,95 voor betaald heb. Dan maar even geen Glamour Day-korting!

Nu zit ik echter wel met twee Boekenweekgeschenken. Morgen kan hier gratis mee getreind worden. Dus voor de geinteresseerde: Er kan een Boekenweekgeschenk worden opgehaald in Leeuwarden!

Advertenties

2 gedachten over “Kijken, kijken, kopen

    1. Stoner is het levensverhaal van een man die eigenlijk niks heeft bereikt in zijn leven. Zijn baan mislukt, zijn huwelijk was slecht, met zijn dochter heeft hij een slechte relatie: een ode aan een onopvallende man, aldus NRC Handelsblad.
      Het is vooral vanwege de goede recensies en het feit dat ik een voorkeur heb voor levensverhalen dat ik deze heb gekocht. Ik ben heel erg benieuwd.
      Maar eerst ‘Dit zijn de namen’. Na het Boekenweekgeschenk van Kees van Kooten, haha :) Genoeg te lezen, dus ook genoeg om te recenseren op de blog :)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s