Uncategorized

Hetnoorden.nu

Tijd voor een beetje reclame. Ja, ik ben een onafhankelijk schrijfster en blogger, dus de reclame is ook niet voor een site, instantie of bedrijf, maar voor mezelf. Even een trots vertelmomentje over waar ik allemaal mee bezig ben. Gewoon, omdat het kan.

Wie eens goed heeft rondgekeken op mijn blog weet dat ik niet alleen over boeken schrijf, maar ook freelance journalist ben. Voor Studenten.net, MyBusinessmedia en natuurlijk de recensie-sites. In januari heb ik een meeting gehad die nu zijn vruchten afwerpt. Ik schrijf sinds deze maand namelijk ook voor de nieuwe site Hetnoorden.nu.

Hetnoorden.nu, de naam zegt het eigenlijk al, gaat over Noorderlijk nieuws. Nieuws dat zich in Friesland, Groningen en Drenthe afspeelt. Van Noorderlingen, voor heel Nederland. De bedenker van de site, Bram Hulzebos, ken ik nog uit mijn dagen als stagiaire bij het Dagblad van het Noorden. Hij informeerde in januari of ik beschikbaar was voor freelance-werk. Uiteraard. We ontmoetten elkaar in Groningen en zo is het balletje gaan rollen. Op de site noemt hij mij ‘Een vat vol ideeen’, waar ik erg trots op ben. Dank, Bram.

De structuur van de site is erg modern. Ik schreef al eerder over de betaalmuren waarachter steeds meer krantensites gaan verdwijnen. Hetnoorden.nu werkt volgens eenzelfde principe. De teasers van de verschillende artikelen staan voor iedereen zichtbaar op de site. Wil je meer lezen? Dan moet er een abonnement afgesloten worden. Voor 20 euro per jaar heb je vrije toegang tot alle verhalen op de site. En geloof me, dat worden er veel, heel veel. En zeg nu zelf: 20 euro, da’s toch een schijntje? Probeer maar eens een sportschoolabonnement af te sluiten voor 20 euro: gaat je niet lukken. Een abonnement op de bibliotheek voor 20 euro? Leuk geprobeerd!

Ikzelf begin mijn stroom van verhalen (die er ongetwijfeld zal komen deze komende maanden) met een profiel over een schrijfster. Lekker vertrouwd, research over boeken. De schrijfster in kwestie is Naima El Bezaz, bekend van onder meer Vinexvrouwen. Voor het artikel ben ik op zoek gegaan naar de vrouw achter de schrijfster. Aan de hand van interviews, mediaoptredens en natuurlijk het lezen van haar boeken heb ik een naar mijn mening mooi profiel weten te schetsen. Nieuwsgierig? Voor 20 euro kun je een heel jaar lang al mijn artikelen lezen! Inclusief die van al mijn collega’s.

Naima El Bezaz, dankbaar onderwerp van mijn eerste artikel op Hetnoorden.nu
Naima El Bezaz, dankbaar onderwerp van mijn eerste artikel op Hetnoorden.nu

Naast het maken van profielen van schrijvers/schrijfsters en het recenseren van boeken zal ik ook op pad gaan voor Hetnoorden.nu. Koninginnedag, Bevrijdingsdag, het Noorderlijk Film Festival, het Glazen Huis, de Sneekweek; er staat nog genoeg te gebeuren en ik zal er als razende reporter bij zijn om verslag te doen.

En als ik na alle drukte weer thuiskom, pak ik een boek en verlies mezelf in de fantasiewerelden van schrijvers. Wat zal dat dan extra lekker aanvoelen…!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s