Boeken

De boekenweek 2013 is los!

De boekenweek is begonnen, lang leve de boekenweek! Want wat is er leuker dan boeken kopen, een gratis Boekenweekgeschenk meekrijgen en daarmee ook nog eens gratis kan treinen? Dat dacht ik: de boekenweek is om van te genieten.

Bij besteding van 12,50 euro of meer krijg je als boekfanaat het gratis Boekenweekgeschenk De Verrekijker van Kees van Kooten mee. Dit boek beschrijft de vondst van de verrekijker van Van Kootens vader die tijdens de Tweede Wereldoorlog gebruikt werd. Hij gaat op zoek naar de geschiedenis van zowel de verrekijker als zijn vader. Officieel hoeft het boekje niet te gaan over het thema van de boekenweek maar Van Kooten geeft aan: “Het is een zwaktegebod als schrijvers dit niet doen.”

Kees van Kooten heeft dit jaar 'De Verrekijker' geschreven voor de boekenweek.
Kees van Kooten heeft dit jaar ‘De Verrekijker’ geschreven voor de boekenweek.

Het thema van dit jaar is ‘Gouden Tijden, Zwarte Bladzijden’. De overduidelijke zwarte bladzijden van Nederland zijn de slavernij en de Tweede Wereldoorlog. Het boekje van Van Kooten sluit hier dus prima op aan. De boekenweek van dit jaar is ingekort. Normaal gesproken begon de week op dinsdag, voorafgegaan door het Boekenbal, maar dit jaar is dit pas op vrijdag. Op deze manier is er meer sprake van ‘een echte’ week. Klinkt logisch, maar toch is het jammer dat er minder tijd is ingedeeld om boeken voorop te stellen dit jaar.

De grote afsluiter van dit jaar is het festival TiLT. Op zaterdag 23 maart in Tilburg. Er komen schrijvers spreken -waaronder Kees van Kooten-, er is muziek, er zijn drankjes en er zijn lezingen. “Een feest voor wie leest!” belooft de website. Het is jammer dat ik een fulltime baan heb en in het Noorden van het land woon, anders was het een leuk uitstapje geweest.

Ook zonder dit feestje heb ik er zin in dit jaar! Ik ben erg benieuwd naar wat Kees van Kooten heeft geschreven. Tegenover Nu.nl verklaart hij “Ik had vaak het idee, ik noem geen namen, dat ze nog iets hadden liggen en dat naar 92 pagina’s hebben uitgebreid”. Dit belooft dus nieuw materiaal, een origineel verhaal van de schrijver. Volgende week dus maar even een paar keer langs de boekhandel en lezen maar!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s