Boeken

Zeven van de tien: check!

Deze infographic kwam ik op internet tegen. Het is -zoals de titel misschien al doet vermoeden- een overzicht van de 10 meest gelezen boeken ter wereld.

De cijfers zijn gebaseerd op de verkoopcijfers van de afgelopen 50 jaar en zijn uitgedrukt in miljoenen. Niet geheel verrassend is de nummer 1: de bijbel. Als je je bedenkt dat alleen al elk hotel in de wereld  een bijbel in het nachtkastje van de hotelgast legt (oke, in het Midden-Oosten is de situatie misschien anders) dan spreken die vele miljoenen voor zichzelf.

Ook Harry Potter, de Twilight Saga en Lord of the Rings zijn geen grote verrassingen. En het Rode Boekje van Mao Zedong: met anderhalf miljard Chinezen is het een logisch gevolg dat deze zo hoog (op nummer 2) is genoteerd. De nummer 10, Het Achterhuis van Anne Frank verraste me wel: Hollandse glorie waar ook, in welke lijst ook, is altijd fijn om te ontdekken.

Wat ik nog leuker vond is het feit dat ik het merendeel van de boeken ofwel gelezen heb, ofwel in bezit heb -vaak een combinatie van de twee. Mijn totaal komt uit op 7 van de 1o. Niet slecht toch? In rapportcijfers zou het een ruime voldoende zijn! De enige boeken die ik nog ‘moet’ lezen zijn de Lord of the Rings, De Alchemist en nummer 9 waarvan ik zo snel de Nederlandse titel niet weet: Think and grow rich. De titel klinkt in ieder geval aanlokkelijk: wie wil er nu niet rijk worden?

De 10 meest gelezen boeken in de wereld
De 10 meest gelezen boeken in de wereld

Ja, altijd leuk zo’n infographic.. Het enige wat echt bizar is aan dit plaatje is het gebrek aan Christian Grey. Juist. Grey. Vijftig tinten ervan. De grote verliezer van de afgelopen 50 jaar. Het had zo symbolisch kunnen zijn…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s