Boeken

Boeken in overvloed

Het is alweer een tijdje geleden dat ik vertelde over mijn nieuwe klus als boekrecensent voor 8WEEKLY. Sinds die tijd heb ik allesbehalve stil gezeten.

Mijn eerste recensie voor 8WEEKLY staat inmiddels online. Via http://www.8weekly.nl/artikel/10509/evelio-rosero-vert-jos-den-bekker-de-drie-lilia-s-verrassend-relaas-van-de-beslommeringen-in-een-doodgewoon-kerkje.html kun je mijn recensie bekijken. Direct daarna heb ik een mailing gekregen met titels voor een eventueel volgende recensie. Dit is De dameszwemclub geworden van Barbara Zitwer.

dameszwemclubEen totaal, compleet ander boek dan De drie lilia’s. Een liefdesroman in plaats van een literaire roman. Even omschakelen dus, maar desalniettemin ook een erg leuk boek! Het leuke van mijn functie als boekrecensent is dat je boeken leest waar je anders misschien het bestaan niet van af wist of aan voorbij zou lopen in de boekhandel. Daarnaast biedt iedere lijst met boektitels genoeg ideeen voor het lezen van boeken buiten mijn taak als boekrecensent om. Want ja: ik lees ook nog steeds boeken voor de lol.

Daarover kan ik dan weer berichten op mijn blog. Onder het nieuw aangemaakte kopje ‘recensies’ vindt je, hoe verrassend, recensies van boeken die ik in mijn eigen tijd lees. De eerste die ik hier heb beschreven is Het laatste liefdesverhaal van Jojo Moyes. Ik ben momenteel bezig in Het leven van Pi, nadat ik de film hiervan had gezien. De recensie hiervan komt komende week op de recensies-pagina te staan.

Daarnaast heb ik ook een pagina getiteld ‘boekennieuws’ toegevoegd aan deze blog. Hierop plaats ik wekelijks een overzicht van het belangrijkste boekennieuws. Zoals deze week: Herman Koch breekt door in Amerika en er komt een nieuw James Bond-boek aan! Elke boekliefhebber wil toch ook een beetje op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Ook daarin ga ik dus voorzien.

familiemagieInmiddels heb ik mijn derde boek voor 8WEEKLY binnen: Familiemagie van de Australische schrijver Steven Amsterdam. Daar ga ik deze week in beginnen. Maar daarmee ben ik nog niet klaar met mijn update. Voor boekreviews.nl kan ik namelijk ook flink aan de slag. Ik kreeg deze week een mail met meer dan twintig boektitels waaruit ik kon kiezen om te recenseren. Meer dan twintig! Voor mij. Om te kiezen! Wauw!

Ik heb de hele lijst nauwkeurig bekeken en alle titels opgezocht via Google en Bol.com. Het is me gelukt een leuk lijstje samen te stellen van boeken die ik wil lezen en recenseren. Ik heb het beschaafd gehouden; 10 stuks. Mooi begin toch? Ik krijg de boeken in een ongetwijfeld enorm pakket opgestuurd deze week. Hoe prachtig zal dat zijn: een grote doos vol boeken, de een nog mooier en dikker dan de ander, helemaal voor mij om te lezen, me in te verliezen en daarna een weloverwogen mening over op papier te zetten.

To be continued! 

Advertenties

Een gedachte over “Boeken in overvloed

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s