Boeken

Fijne Valentijnsdag!

Het is Valentijnsdag! Hiep hiep hoera, tijd om de liefde te vieren! 

Het wordt helaas een eenzame Valentijnsdag, want vriendlief moet de hele godganse dag werken en is pas om kwart over 10 vanavond thuis. Hoe romantisch! Maar…dat betekent niet dat we het dan niet alsnog gezellig kunnen maken natuurlijk. Met kaarsjes, een romantische film en een wijntje kom je al een heel eind.

Het voordeel van een vaste relatie -deze zomer alweer 10 jaar samen!!- is dat ik nooit hoef te piekeren over een lege brievenbus of gebrek aan chocola. Op de middelbare school bleef mijn brievenbus altijd angstvallig leeg, op een lieve kaart van een schoolvriendin na, maar met vriendlief om me heen is het elk jaar feest: liefde, aandacht, rozen, chocola, een kaartje: hij steekt er altijd energie in. Maar ook hij moest destijds wennen aan een standaard Valentijns-actie elk jaar…

We waren in de beginjaren van onze relatie namelijk uit eten geweest bij de pizzeria en wilden daarna nog een filmpje pakken. Dat jaar draaide de überromantische film Casanova met de appetijtelijke Heath Ledger in de bioscoop. Daar had ik mijn zinnen natuurlijk op gezet, want welke film past er nu beter op Valentijnsdag dan zo’n film? Tot mijn stomme verbazing had vriendlief daar heel andere ideeën over. De film die hij rotsvast in gedachten had is… hou je vast…. Blade 3! Ja, die vampierenfilm met Wesley Snipes ja! Ik kon hem maar niet overhalen toch voor een romantische film te gaan. Ik ging dus maar over tot het laatste redmiddel dat ik in kon zetten: Dan maar niet naar de film! Toen hij zag dat het me menens was bond hij alsnog in en konden we bijna twee uur lang naar Heath Ledger kijken. Zucht… Dat is pas romantiek!

Dat is pas zwijmelen: Casanova op het witte doek!
Dat is pas zwijmelen: Casanova op het witte doek!

Na het zien van deze film ben ik Een schitterend gebrek van Arthur Japin gaan lezen, waarover ik gisteren al blogde. Ik ontdekte echter ook andere boeken over de liefde, andere boeken die het lezen waard zijn. Wat te denken van 50 beroemde liefdesverhalen met verhalen van onder andere Mark Twain, Edgar Allan Poe en F. Scott Fitzgerald. Een bundeling van liefde. Of het boek Hou van mij, of Liefdes verhalen. In alledrie de boeken worden klassieke, meeslepende of gewoonweg beroemde liefdesverhalen verzameld.

Dus voor een ieder die geen Valentijn heeft vandaag, of voor volgend jaar vast iets romantisch zoekt om te geven: probeer eens een bundel verhalen van de meest romantische liefdes uit de geschiedenis. Daar scoor je vast punten mee! En zo niet, dan heb je zelf in elk geval iets prachtigs in huis om bij weg te zwijmelen.

Fijne Valentijnsdag!

4 gedachten over “Fijne Valentijnsdag!

  1. Wat heerlijk zo’n man die je chocola geeft :) Die van mij eet alleen maar alles op!
    Sterkte deze dag, ach nu kun je lekker al je aandacht schenken aan je geletterde minnaar :)
    Veel plezier vanavond alvast!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s