Boeken

Boekenprent 2.0

Don’t judge a book by its cover” luidt een Engels gezegde. Maar boeken zien er soms zo mooi uit, waarom zouden we dat negeren? De site idealbookshelf.com is er voor iedereen die de schoonheid van boeken weet te waarderen. Letterlijk.

Wat kun je doen op de site? Je eigen tekening krijgen van je favoriete boeken! De boeken die iets over jou zeggen, de boeken die je keer op keer gelezen hebt, de boeken die wellicht je leven hebben veranderd. Die boeken, die boeken die je zelf het meest liefhebt, kun je op print laten vereeuwigen. Een team van illustrators zorgt ervoor dat er een tekening wordt gemaakt van de boeken die jij vereeuwigd wil zien. Allemaal keurig naast elkaar, als ware het een echte boekenkast.

Hoe ziet dat er dan uit? Nou, zo bijvoorbeeld:

bookshelf1
Custom made of een bestaand voorbeeld: idealbookshelf vereeuwigd boeken op papier!

Je kunt deze prints bestellen, maar nog leuker: je kunt ook je eigen setje boeken laten tekenen. Daar betaal je helaas wel €149 voor (helemaal budgetproof is het dus niet) maar zoals de meeste dingen geldt: kost wat, maar dan heb je ook wat!

Wat zou er bij mij op de tekening komen? Tsja, daar breek ik mijn hoofd al over sinds ik hierover las. Natuurlijk kan Harry Potter niet ontbreken! Ik was voor het lezen van boek 1 de grootste Harry Potter-hater. Ja, ik geef het toe: ik had niks op met dat bebrilde, sullige jongentje en zijn tovertrucjes. Maar toen ik een keer ziek thuis zat kwam vriendlief met de eerste twee films plus het eerste boek van Harry aanzetten. Ik kon me letterlijk niet meer verweren en was meteen verknocht. Van Harry dus een boek (als ik ze allemaal zou doen is mijn prent meteen vol, zonde!) maar wat nog meer?

Er zal sowieso een boek van Niccolo Ammaniti op komen, hoogstwaarschijnlijk Laat het feest beginnen. Wat een magisch boek! Zo’n goed verhaal, zo briljant geschreven. Dagboek van een geisha blijft ook een favoriet, net als Herman Koch’s Het diner. Ik zou ook David Nicholls met De eerste dag getekend willen zien. Dat is en blijft een van de beste liefdesverhalen die ik ooit gelezen heb. Ook Bridget Jones moet erop komen te staan en mijn andere favoriete schrijver David Sedaris kan ook absoluut niet ontbreken. Zucht, keuze te over.

Ach, wat nou mijn hoofd breken? Ik weet genoeg boeken te bedenken! Het wordt moeilijker om boeken te schrappen van de denkbeeldige prent die ik al voor me zie: vol kleur, afwisseling in genres en zonder twijfel de mooiste prent ooit custom made. Maar aangezien het toch behoorlijk veel geld kost blijft het voorlopig bij dagdromen. Een setje kaartjes bestellen kan gelukkig ook. Die kan ik vast goed gebruiken als boekenlegger.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s