Boeken

Bridget Jones komt terug!

Ja, ja, ja! Het is zover! Na jaren wachten komt het er dit jaar dan toch van: Het derde boek van Bridget Jones komt deze herfst uit! YES! Dat wordt weer genieten van gewichtsproblemen, relatieperikelen en beschamende situaties. Ik hou van Bridget Jones!

Al sinds boek een ben ik zwaar verslaafd aan de sarcastische, recht voor zijn raap-stijl van auteur Helen Fielding. Britse humor heeft sowieso een speciaal plekje in mijn hart en Helen Fielding weet de Britse humor briljant te laten doorschemeren tussen de regels door. In oktober verschijnt het boek in Groot-Brittanie. Ik kan niet wachten. Hier gaat mijn boekenhart sneller van kloppen.

Want wie heeft er niet weggedroomd bij de driehoeksverhouding tussen Bridget, Mr. Darcy en Daniel Cleaver, de man met bindingsangst? Bridget is een alledaagse vrouw: ze wil zichzelf verbeteren, tot het uiterste. Teveel vet op haar dijen? Vlak voor een date probeert ze dat nog weg te masseren. Etentje thuis? Waarom niet blauwe touwtjes gebruiken om de asperges bijeen te houden? Jacob de Ware recht voor je neus? Welnee, te makkelijk: waarom niet liever een gedoemd te mislukken relatie met je baas beginnen?

Ik kan niet wachten om mijn collectie aan te vullen met deel drie!
Ik kan niet wachten om mijn collectie aan te vullen met deel drie!

De perikelen van Bridget Jones zijn hilarisch, herkenbaar en heerlijk alledaags. Juist de herkenbaarheid maakte de boeken tot zo’n groot succes: twee boeken, wereldwijd veertien miljoen exemplaren verkocht in veertig landen en twee mega succesvolle Hollywood-verfilmingen! En er is een heuse Bridget Jones-musical in de maak, met liedjes van Lilly Allen. Leuk!

Ik kan zelf niet wachten om mijn collectie aan te vullen met een deel drie. Wat zal ze zich nu weer op de hals halen? Zal ze kinderen hebben met mr. Darcy? Of een kinderwens hebben? Het kan niet anders dan dat Bridget is gegroeid in al die jaren afwezigheid. Nu is het enkel afwachten tot wat voor persoon ze is uitgegroeid. De verfilmingen van Sex and the City vielen mij enorm tegen omdat de verhaallijnen niks meer te maken hadden met de personages zoals we ze kenden. Ik hoop daarom ook dat Helen Fielding trouw blijft aan de ietwat mollige, onhandige, onbeholpen, lieftallige Bridget zoals iedereen haar kent. Ik ga aftellen!!

Advertenties

2 gedachten over “Bridget Jones komt terug!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s