Uncategorized

2012 in vogelvlucht

Je wordt ermee doodgegooid op tv, in de bladen, de kranten en op internet. Zelfs Facebook biedt de mogelijkheid nu. Ik kan dus eigenlijk niet achterblijven. Hier is mijn eigen jaaroverzicht! 

Dit jaar ben ik natuurlijk deze blog begonnen. Het begon als een initiatief om te schrijven over de journalistiek, de Nederlandse taal en een klein beetje over mijn dagelijks leven en mijn gekke gedachtesprongen. Dat liep net even iets anders. De meeste berichten gaan namelijk juist over mijn dagelijks leven en gedachtes. En toch. Het beste stuk, dat ook het meest gelezen wordt, is er toch eentje over taal: Vergeten woorden. Ik ben hier dan ook best trots op. Het grootste compliment dat ik heb gekregen over mijn blog was de volgende: “Als ik je blog lees, hoor ik je praten. Het is precies zoals jij bent.” Dank daarvoor. Ik wil me hier namelijk ook helemaal niet anders voordoen of een intelligentere, lolligere versie van mezelf zijn.

Naast het bloggen, waar ik steeds fanatieker in werd, ben ik ook blijven freelancen. Mijn freelance redacteur-functie bij Studenten.net is het hele jaar doorgegaan en ik zal hier in 2013 ook mee door blijven gaan. Wat erg leuk bleek, was de benadering die MyBusinessMedia met me zocht via Linkedin. In een groepsbericht had ik ‘ouwe rotten in het vak’ opgeroepen mij beginnerstips te geven. Dat viel op bij MBM. Ik begon te schrijven voor Bengels.nl, en al snel volgden de overige redacties van Textilia.nl, Sportcult.nl en Schoenvisie.nl. Voor elke redactie kon ik op wekelijkse basis berichten schrijven. Druk, prachtig en een uitstekende uitlaatklep voor mijn journalistieke behoeftes. Ik schrijf momenteel nog steeds voor MBM en hoop dit in 2013 te kunnen voortzetten. Daarnaast heb ik me ook ingezet voor het goede doel. Voor het Ronald McDonald Huis in Leeuwarden heb ik twee vrijwilligers geïnterviewd en een gezin gesproken dat in het Huis verbleef.

Er was ook genoeg ruimte voor quality time met mijn dierbaren. Ik ben geloof ik twintig keer, of meer, uit eten geweest met mijn collega’s bij de lokale sushitent en heb vier leuke uitstapjes gemaakt met vriendlief. In februari een weekendje Brussel, waar we ons tegoed hebben gedaan aan chocola, Belgische wafels en Vlaamse friet. In juli gingen we een weekje weg naar Turkije. Dat was een spontane actie, ingeluid door vriendlief die ronduit depressief werd van het Nederlandse weer. In temperaturen van meer dan 50 graden verkoelden we ons vooral aan het zwembad met onze nieuwe reisvrienden. In oktober verraste ik vriendlief voor zijn verjaardag met een weekendje Scheveningen. En half december vertrokken we, per bus vanwege mijn vliegangst, naar Londen. We hebben geshopt, rondgelopen op Portebello Road (Nothing Hill) en Camden Town en onze buik volgegeten in Chinatown. Onze volgende reis wordt er een naar Vietnam, dus voor nu: hand op de knip! Komend jaar dus ook geen bezoek aan een festival. Gelukkig heb ik dit jaar Pinkpop drie dagen bezocht, dus zo erg is dat nu ook weer niet.

office

Er waren ook teleurstellingen. Aanstellingen die ik niet kreeg, functies die aan mijn neus voorbij gingen. Sollicitatiebrieven die afgewezen werden. Jammer, heel jammer. Maar ik laat het er niet bij zitten. Het is nu eenmaal een zware arbeidsmarkt, vol afgestudeerde, of juist ontslagen journalisten met (misschien wel) meer ervaring en een mooier cv dan ik. Maar ik bouw aan mijn eigen weg. En die weg vult zich steeds meer met goede, leuke opdrachten. En ik hou mezelf bezig. Zo ben ik in de running om freelance boekrecensent te worden, en kan ik een ex-collega helpen met het redigeren van teksten op zijn eigen website.

Genoeg te doen dus in 2013, maar financieel zal ik het rustiger aan moeten doen. Mijn fulltime baan bij de Gemeente Leeuwarden heb ik namelijk niet meer. Er kwam een einde aan mijn B-fase uitzendcontract en dat betekent drie maanden eruit. Gelukkig kan ik in maart terugkomen als ik dat wil, maar ik hoop tegen die tijd natuurlijk OF een fantastische journalistieke baan te hebben gevonden OF een fabulous freelancer te zijn met meer opdrachten dan ik kan tellen op vier handen. Dat wordt dus duimen in 2013! Alvast een gelukkig nieuwjaar.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s