Uncategorized

Nieuwjaarsduik

De kerstdagen zijn weer achter de rug, de kilo’s zitten er weer aan en dus is het tijd om vooruit te kijken. Oud en Nieuw komt er weer aan! Wie had voor 21 december gedacht dat we het zouden halen?

Ik moet iets bekennen. Iets wat ik altijd al heb willen doen maar nog nooit het lef voor heb gehad. Het is een eens-per-jaar-kans, die ik tot nu toe elke keer voorbij heb laten schieten. Ik wil namelijk zo graag eens, en nu komt het…, ik wil zo graag eens een nieuwjaarsduik maken. Zo. Ik heb mezelf nu officieel voor gek verklaard: Ik, Tessa Heitmeijer, wil een nieuwjaarsduik maken. Veilig in de mensenmenigte verstopt in Scheveningen, of gewoon met nog een paar honderd man in de vijver in Leeuwarden.

Qua plaatsbepaling ben ik geen diva, als er maar water is waar in gesprongen kan worden. Of dat nu in het overwegend koudere Noorden is of het iets warmere Westen des lands. Laat mij die duik maar nemen. Ja, de voornemens zijn overtuigend. Ik moet en zal zo graag. Maar toch heb ik het nog nooit gedaan. En wordt het ‘m dit jaar ook niet. Wat houdt me tegen?

Bron: ijgenweisstreekbos.nl
Bron: ijgenweisstreekbos.nl

Mijn eigen ik. Ik wil namelijk eerst enigszins in vorm zijn. Iedereen weet namelijk dat het hele gebeuren rondom een Nieuwjaarsduik wordt vastgelegd op de snelle camera’s van verschillende persbureau’s, kranten, televisiestations en websites. Daarnaast is het voor mij een probleem dat de enige opwarm-versnaperingen aanwezig een kom snert en een mok chocomel zijn. En laat ik die beide nou niet lusten. “Makkelijk op te lossen: Dan zorg je toch zelf voor iemand met een mok thee of broodje Unoxworst?” Ik hoor het je denken, het is ook niet meer dan een excuus.

Die Nieuwjaarsduik zal er van komen. Ooit eens. Als ik het mentaal aandurf. Als ik mezelf tussen al die andere halfnaakte, halfbevroren Hollanders durf te begeven. Als ik een handlanger heb die een thermoskan thee voor me meebrengt zonder beschamende foto’s te maken. Als ik eerst eens ga oefenen met het nemen van een ijskoude douche. Dan ben ik vanzelf eens klaar voor een echte duik. Heus. Al is het alleen maar om die mooie Unox-muts.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s