Uncategorized

Fiona-fever

“Wie is een journalistiek voorbeeld voor je?” vroeg een leraar onze klas ooit eens. De heren uit de klas kwamen met hoogdravende, passionele betogen voor de oude rotten in de journalistieke wereld aanzetten: Paul Witteman, Barend en Van Dorp, hoofdredacteuren van de Volkskrant en ander grachtengordel-volk. Gelukkig was niet iedereen die mening toebedeeld.

S., mijn schoolvriendin die inmiddels een fabulous leven in Australië leidt, droomde ervan om voor de Engelse Cosmopolitan in Londen te werken, en haar journalistieke voorbeeld sloot daar ook op aan: Fiona Hering. Fashioneditor at large miss Hering, voormalig modejournalist voor de Telegraaf, redacteur voor de Nederlandse Vogue en sinds jaar en dag ook fashion expert bij RTL Boulevard. Bijna dagelijks kunnen wij mode-nono’s genieten van haar inside scoops, scherpe analyses en vlotte taalgebruik. En dat bedoel ik letterlijk, want ik ken niemand die zoveel nieuwtjes in dertig seconden spreektijd weet te vertellen. Chapeau.

S. bedoelde met haar voorbeeld aan te geven dat zij een baan als die van Fiona ambieerde. De leraar in kwestie zag dit echter als een gigantische klik tussen hem en S., aangezien zijn buurvrouw in real life niemand minder was dan….(tromgeroffel)… Fiona Hering! De enige echte. Heus waar. Onze leraar kon S. hierna nooit meer los zien Fiona, ervan overtuigd dat zij de nieuwe Fiona Hering wilde zijn. Dat Fiona haar grote idool is.

S. heeft inmiddels afstand genomen van de journalistieke wereld. De nieuwe Fiona zal ze dus niet worden, maar het fashion gevoel dat ze altijd had, heeft ze meegenomen naar het andere eind van de wereld. Daar heeft ze geen dagelijkse dosis Fiona voor nodig. Maar wat was het leuk: een leraar die dacht dat ze net als zijn buurvrouw wilde worden. Zelf ben ik momenteel bezig in het boek ‘De wereld van Fiona‘, na al eerder ‘Gucci, mode-poepjes en de juiste bone-structure‘ te hebben gelezen. Fantastische schrijfster, veel humor en net zo scherp als op tv. Enniewee, vanavond ga ik weer van haar genieten op tv. S., je mist wat hoor, daar in de outback!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s