Uncategorized

Billboard-papa

Je hebt de vader waar je je voor schaamt, de vader die je in je hart meedraagt, de vader waar je niet met of zonder kan, en dan heb je nog de vader die op een billboard staat. Mijn vader dus. Al enkele weken prijkt hij trots op een metershoog bord.

Het begon voor mij allemaal met een telefoontje van mijn broer: “Waar ben je? Ga je zo naar huis? Want de gemeente heeft bij mama voor huis in het gras een gek bord geplaatst!” Wat het was, wilde hij niet kwijt, wel dat ik waarschijnlijk heel hard moest lachen en/of gillen. Ik was compleet de weg kwijt en wilde zo snel mogelijk langs het huis van mijn moeder fietsen. Wat zou ik er aantreffen? Een gek bord? Lachen dan wel gillen? Wat was hier gaande?! Ik fietste zo snel mogelijk en toen ik om de hoek kwam bij mijn moeder zag ik HET.

Een groot bord, op enorme groene palen, hoog uitkijkend over het algemene, veelgebruikte (!) fietspad dat erlangs loopt. In het gras, tegenover de woning van mijn moeder. Een billboard. Zo eentje die ze voor verkiezingsposters gebruiken. Met daarop een foto. Een foto die ik vaag herkende. Waar had ik die eerder gezien? Ah, juist! In het wijkkrantje van Heechterp-Schieringen, de wijk waar zowel mijn vader als mijn moeder woont. Waar ik ben opgegroeid. De wijk die is beoordeeld als ‘slechtste wijk van Nederland om als kind op te groeien’. Mijn vader was ooit eens geinterviewd voor het blad, om te vertellen hoe leuk en naar zijn zin hij het had in de probleemwijk. Met een leuke foto van hem, zittend op de bank, genietend van een kopje koffie, in keurige colbert en spijkerbroek plus gebruind gezicht en brede grijns.

Deze foto zag ik hier terug, op het bord. Ruim twee meter hoog en anderhalve meter breed. Dezelfde pose, dezelfde lach op het gezicht, hetzelfde kopje koffie in zijn hand. Ja hoor: mijn vader hing daar! Mega groot, als reclamebord voor de wijk. Met de mooie quotes ‘Ja, dit is mijn plek. Ik vind het hier prachtig”. Voorzien van naam en achternaam. Onderaan het bord staat nog de tekst: ‘Wonen in Heechterp-Scheringen, geen probleem!’.

Ik ben er inmiddels helemaal aan gewend. Elke keer als ik naar huis ga kan ik mijn vader groeten. En hij grijnst vrolijk terug. Mijn vader als imago-reclame voor een hele woonwijk, wie kan dat nu zeggen over zijn of haar vader? Ik vind het prachtig!

Omdat ik jullie natuurlijk niet het bord in kwestie wil onthouden, hier de foto:

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s