Boeken

Met Paulien op de bank

Eindelijk. Ik ben thuis. Na een dag te hebben gewerkt kan ik eindelijk met mijn benen languit op de bank. Met mijn nieuwe boek. Van Paulien Cornelisse! De laatste keer dat ik zo enthousiast in afwachting was van een boek was bij het laatste deel van Harry Potter. Het mocht dus weer eens tijd worden.

Toen ik gisteren hoorde dat haar nieuwe boek nog voor het weekend zou verschijnen begon mijn hart sneller te kloppen. Het langverwachte tweede boek van Paulien Cornelisse. Mijn collega Minke deelt mijn enthousiasme gelukkig dus bij haar kon ik mijn ei kwijt en we verheugden ons samen op vandaag. Zou het net zo geweldig geschreven zijn als ‘Taal is zeg maar echt mijn ding’? Zou ze nog steeds even humoristisch naar de Nederlandse taal kijken en nog net zo’n scherpe pen hebben? In mijn pauze snelde ik naar de boekhandel om een exemplaar in te slaan.

Bij het doorbladeren vanmiddag kwam ik al snel tot de conclusie: dit is net zo’n goed boek als ‘Taal is zeg maar echt mijn ding’. De delen over het verschil tussen leuk en leuk-leuk, vaknantie en apart toverden bij mij al een glimlach op mijn gezicht. Ik ben dan ook razend benieuwd tot welke inzichten ik dit keer zal komen, over welke woorden ik me voortaan ook zal verbazen. Een ding deel ik met Paulien (ik had het stuk zelf kunnen schrijven): de verwondering over het feit dat er nog steeds mensen zijn die anderen niet gewoon bedanken, maar enkel aangeven dat ze iemand willen bedanken. “Ik wil u ongelooflijk bedanken voor uw komst”, haalde Paulien gisteren tijdens De Wereld Draait Door als voorbeeld aan. Ook ik erger me er groen en geel aan als ik bijvoorbeeld collega’s dergelijke zinnen hoor uitspreken. Of als ik hoor “Dan wil ik u nog een prettig weekend wensen”. Wens die mensen dan gewoon een prettig weekend als je dat zo graag wilt! En bedank mensen dan gewoon voor hun komst!

En nu kruip ik eens heerlijk weg met Paulien op de bank. Tot volgende week!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s