Uncategorized

Bloggen voor beginners

Het lijkt wel alsof de hele wereld blogt, dus waarom ik niet? Nee, dat is niet mijn redenatie. Een blog beginnen om zomaar te schrijven is geen goede reden. Ik wil een rode draad. Voor ik deze blog begon heb ik mezelf een doel voor ogen gesteld: wat wil ik met mijn blog bereiken? Wat wil ik bijdragen aan de toch al onmogelijk grote voorraad aan blogs, columns en andere berichtgevingen op het internet?

Of mijn bijdrage dermate verrassend of afwijkend zal zijn van de rest vermoed ik niet, maar ik weet wel wat ik hiermee wil bereiken: ik wil delen hoe ik de wereld zie. Wat ik wil bereiken. En hoe ik dat ga bereiken. Mijn droom, waar ik ook voor gestudeerd heb, is het vinden van een goede, journalistieke baan. In deze economisch zware tijden is dat moeilijker dan ooit, gezien het feit dat de banen niet voor het oprapen liggen, maar er wel steeds meer enthousiaste, ambitieuze, en daarom voor mij zwaar irritante, groepen journalisten afstuderen die ook een plekje op de arbeidsmarkt willen veroveren. Mijn plekje, welteverstaan. Dus hoe hou ik de concurrentie op afstand? Hoe zorg ik ervoor dat ik zelf schitter? Juist, door mezelf te laten zien met een blog. Onder andere natuurlijk, want met een blog alleen ben je er nog niet. Daarom zal ik hier laten zien wat ik doe, waar ik voor schrijf, wat mijn mening is over nieuws-gerelateerde en journalistieke zaken en wat mij bezighoudt. Voor de liefhebber. En voor alle anderen: er zijn nog voldoende andere goede blogs om je werktijd mee door te komen.

Advertenties

Een gedachte over “Bloggen voor beginners

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s